ATP
Το σήκωσε ο Rublev στη Μασσαλία (vid)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © Corinne Dubreuil / Open 13
tn team Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2022 - 17:10

O Andrey Rublev πήρε τη ρεβάνς από τον Felix Auger-Aliassime και αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Μασσαλία, κατακτώντας τον πρώτο του τίτλο στον τελευταίο χρόνο.

Μετά από έναν κλειστό τελικό, ο Andrey Rublev επικράτησε του Felix Auger-Aliassime με 7-5, 7-6 (4), πήρε τη ρεβάνς για την πρόσφατη ήττα του από τον Καναδό στο Ρότερνταμ και κατέκτησε τον τίτλο στο Open 13 της Μασσαλίας.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος από τον περσινό Μάρτιο για τον 24χρονο Ρώσο, Νο.7 στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς και ο 9ος συνολικά στην καριέρα του (9-5 σε τελικούς). Έβαλε τέλος σε ένα σερί τριών διαδοχικών ηττών που είχε σε τελικούς, αφού είχε χάσει το 2021 στους τελικούς του Monte-Carlo, του Χάλε και του Σινσινάτι.

Ο Auger-Aliassime, που μπήκε στον αγώνα τρέχοντας ένα σερί 8 διαδοχικών νικών, άνοιξε με break το ματς, για να προηγηθεί με 2-0. Δεν τον πήρε από κάτω τον Rublev, που ισοφάρισε σε 2-2 γρήγορα, ενώ είχε τριπλό break point στο 5ο game, με τον Felix να αντέχει τελικά από το 2-2, 0-40 και να προηγείται κρατώντας το σερβίς του με 3-2.

Και ο Rublev έσβησε ένα break point στο επόμενο game, για να πάρει τελικά το 2ο break στο 11ο game του σετ, σε ένα κακό game για τον Καναδό, με αποτέλεσμα να "σπάσει" το σερβίς του με love και να περάσει μπροστά με 6-5, σερβίροντας με επιτυχία για το 7-5 και το σετ.

Στο 2ο σετ ο Rublev έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 3-2, με τον Auger-Aliassime να απαντά προσωρινά και να ισοφαρίζει (3-3), αλλά τον Ρώσο να ανακτά το προβάδισμα για το 4-3.

Στο 10ο game, όταν ο Rublev σέρβιρε για τον τίτλο, ο Felix έκανε ξανά το break back και ισοφάρισε σε 5-5, ενώ είχε τη μεγάλη ευκαιρία του να στείλει τον τελικό σε 3ο σετ στο 12ο game, όταν έχασε break point και set point για το 7-5.

Ο Rublev έμεινε στο σετ και το έστειλε στο tie-break, όπου πήρε από νωρίς ένα προβάδισμα με 3-0 και δεν κοίταξε πίσω του, αφού κατάφερε να βγάλει όλο το tie-break χωρίς να χάσει πόντο στο σερβίς του, μέχρι την τελική επικράτηση με 7-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots