ATP
Νεότερος πρωταθλητής σε 500άρι ο Alcaraz! (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Rio Open
tn team Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 - 0:45

Για μια ακόμα φορά ο Carlos Alcaraz έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στη σύγχρονη ιστορία του τένις, καθώς κατέκτησε τον τίτλο στο Ρίο της Βραζιλίας και έγινε ο νεότερος ever παίκτης που κατακτάει 500άρι τουρνουά της ΑΤΡ.

Ο 18χρονος Ισπανός τενίστας επιβλήθηκε στον τελικό του Rio Open του Diego Schwartzman με 6-4, 6-2 και έγινε ο νεότερος πρωταθλητής σε ATP 500 διοργάνωση από το 2009, όταν και συστάθηκε η κατηγορία.

"Δεν μπορώ να το πιστέψω, ειλικρινά. Ήταν μια εκπληκτική εβδομάδα για εμένα, έπαιξα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήταν το πρώτο τουρνουά στο χώμα εδώ και πολύ καιρό, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος με όλη την εβδομάδα. Νιώθω εκπληκτικά αυτή τη στιγμή", είπε ο Alcaraz στις δηλώσεις που έκανε από το court.

O νεαρός Ισπανός έγινε ο 2ος νεότερος παίκτης που έπαιξε σε τελικό σε 500άρι τουρνουά, μετά από τον Felix Auger-Aliassime, που ήταν φιναλίστ στο ίδιο τουρνουά το 2019. Κατάφερε να το κατακτήσει, κάτι που δεν είχε κάνει τότε ο Καναδός, αφού είχε ηττηθεί από τον Laslo Djere.

Ο Alcaraz βρέθηκε πίσω με 0-2 στο ξεκίνημα του τελικού, αλλά κέρδισε τα 6 από τα 8 επόμενα games και κατέκτησε το 1ο σετ με 6-4. Στο 2ο σετ έπαιζε πλέον πολύ καλύτερα και "ξέφυγε" με 5-1, για να ολοκληρώσει την αποστολή του στο 8ο game, μετά από 1 ώρα και 27 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος καριέρας για τον 18χρονο Ισπανό, που έχει κερδίσει και τους δυο τελικούς που έχει παίξει. Ο πρώτος ήταν στο Ούμαγκ της Κροατίας, τον Ιούλιο του 2021.

Με τον 1ο τίτλο του σε 500άρι, αναμένεται να κερδίσει 9 θέσεις και να βελτιώσει κατά ισάριθμες και το career high του, ανεβαίνοντας στο Νο.20 του κόσμου!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots