ATP
Ισοφάρισε το καλύτερο ξεκίνημα σε σεζόν ο Rafa (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Abierto Mexicano
tn team Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 - 8:50

Λίγους μήνες πριν τα 36α γενέθλιά του, ο Rafael Nadal πέτυχε την 11η νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις για το 2022 και ισοφάρισε το καλύτερο ξεκίνημα που έχει κάνει ποτέ σε σεζόν!

Παραμένει αήττητος στη φετινή χρονιά ο Rafael Nadal, ο οποίος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την πορεία του και επιβλήθηκε στην πρεμιέρα του στο Ακαπούλκο του Denis Kudla με 6-3, 6-2.

Ο 35χρονος Ισπανός, 3 φορές πρωταθλητής στο Ακαπούλκο, είχε αυτό το απίθανο ξεκίνημα στη χρονιά στην Αυστραλία, όπου πέτυχε 10 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, κατακτώντας αρχικά το 250άρι στη Μελβούρνη κι έπειτα τον 21ο Grand Slam τίτλο του στο Australian Open.

Το 11-0 με το οποίο ξεκίνησε τη χρονιά είναι το καλύτερο του ρεκόρ, ισοφαρίζοντας τη σεζόν του 2014, όπου είχε ηττηθεί στο 12ο παιχνίδι του, στον τελικό του Australian Open, από τον Stan Wawrinka.

"Ήταν ένα θετικό παιχνίδι. Έπαιζα καλά από το ξεκίνημα και πήρα μια καλή straight sets νίκη. Αυτό είναι πάντα σημαντικό για την αυτοπεποίθησή μου. Για πρώτη μέρα πιστεύω πως έκανα έναν πολύ καλό αγώνα. Σίγουρα υπήρξαν κάποια πράγματα που μπορούσα να κάνω καλύτερα, αλλά σε γενικές γραμμές δεν μπορώ να παραπονεθώ για κάτι", είπε ο Nadal μετά το ματς.

Σε ολόκληρο το παιχνίδι ο Rafa δεν ήρθε αντιμέτωπος με break point και έκανε γρήγορα το break στο 1ο σετ, για να "ξεφύγει" με 4-1 και να το κατακτήσει με 6-3. Στο 2ο σετ "έσπασε" 2 ακόμα φορές το σερβίς του Αμερικανού, στο 3ο (2-1) και στο 5ο game (4-1), για ολοκληρώσει με ένα love service game στο 8ο game την αποστολή του, έπειτα από 76 λεπτά παιχνιδιού.

Αύριο ο Ισπανός θα επιχειρήσει να κάνει το 12-0 στη χρονιά για το καλύτερο ever ξεκίνημά του σε χρονιά, απέναντι σε έναν ακόμα lucky loser. Ο Kudla αντικατέστησε ως lucky loser τον Reilly Opelka και στον 2ο γύρο θα συναντήσει τον Stefan Kozlov, που μπήκε επίσης ως lucky loser στο ταμπλό, στη θέση του Maxime Cressy, κερδίζοντας στον 1ο γύρο με μια σπουδαία προσπάθεια τον Grigor Dimitrov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots