ATP
Έκλεισε τον ημιτελικό με Medvedev o Nadal (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Abierto Mexicano
tn team Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 - 9:09

O Rafael Nadal βρήκε αντίσταση μόνο για ένα σετ και ξεπέρασε το εμπόδιο του Tommy Paul, βελτιώνοντας το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν σε 13-0 νίκες και κλείνοντας τον μεγάλο ημιτελικό με τον Daniil Medvedev.

Ακόμα μια straight sets νίκη πανηγύρισε στο Ακαπούλκο ο Rafael Nadal, ο οποίος επικράτησε του Tommy Paul με 6-0, 7-6 (5) και προκρίθηκε στους "4" του Abierto Mexicano.

Ο 35χρονος Ισπανός βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν σε 13-0 νίκες, συνεχίζοντας το νικηφόρο του σερί, στο καλύτερο ξεκίνημα που έχει πραγματοποιήσει ever σε μια σεζόν, στην 20ή χρονιά της καριέρας του στο tour!

Στο 1ο σετ ο Nadal έχασε μόλις 10 πόντους και κυριάρχησε απόλυτα, κερδίζοντας όλα τα games. Στο 2ο σετ ωστόσο συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τον Αμερικανό, που προηγήθηκε 3 φορές με break.

Αρχικά ο Paul ήταν μπροστά με 2-0, με τον Rafa να ισοφαρίζει άμεσα σε 2-2. Με νέο break o Αμερικανός πήγε στο 3-2, αλλά ο Ισπανός ισοφάρισε εκ νέου σε 3-3, ενώ ακολούθησε και άλλο break για τον Αμερικανό που προηγήθηκε με 4-3.

Στη συνέχεια έσβησε break point και κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του για το 5-3, φτάνοντας πολύ κοντά στην κατάκτηση του σετ. Δεν είχε πει την τελευταία του λέξη ο Rafa, που κέρδισε τους 8 από τους 10 επόμενους πόντους και ισοφάρισε σε 5-5.

Αντιμετώπισε νέα προβλήματα στο σερβίς του ο Ισπανός, αλλά έσβησε 2 break points και πέρασε μπροστά με 6-5, με τον Paul να σβήνει επίσης 2 break points - που ήταν και match points - στο επόμενο game, για να υπερασπιστεί ένα πολύ κρίσιμο service game του και να ισοφαρίσει σε 6-6.

Ο Πολύ έμπειρος Nadal ωστόσο επικράτησε στο tie-break, όπου αρχικά ανέτρεψε το 0-2 για να προηγηθεί με 4-2 και 5-3. Ο Paul ισοφάρισε σε 5-5, ο Nadal όμως έκανε mini-break στον επόμενο πόντο για να δημιουργήσει match point στο δικό του σερβίς, το οποίο και αξιοποίησε για να ολοκληρώσει το ματς σε 2 ώρες και 3 λεπτά.

Αυτό ήταν αναμφίβολα το δυσκολότερο σετ για τον Nadal στο τουρνουά, που κράτησε πάντως το απόλυτο και επιβεβαίωσε τον μεγάλο ημιτελικό με τον Medvedev, σε έναν επαναληπτικό του τελικού του Australian Open.

Ο Medvedev επίσης δεν έχει χάσει ακόμα σετ στη διοργάνωση και μάλιστα έχει εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, επομένως θα έχει και ένα άγχος λιγότερο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots