ATP
"Αλύγιστος" Rafa και στο Indian Wells! (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © BNP Paribas Open
tn team Κυριακή, 13 Μαρτίου 2022 - 1:20

O Rafael Nadal βρέθηκε πίσω με διπλό break στο 2-5 του 3ου σετ απέναντι στον Sebastian Korda, βρήκε τρόπο όμως να "γυρίσει" και αυτό το ματς και να φτάσει τις 16 διαδοχικές νίκες στο 2022!

Ο Nadal διατηρεί το αήττητο για φέτος και στο Indian Wells, όπου τα βρήκε σκούρα στην πρεμιέρα του απέναντι στον Korda, στο τέλος όμως πανηγύρισε τη νίκη με 6-2, 1-6, 7-6 (3).

Παρά το δυνατό ξεκίνημα που έκανε, χάρη στο οποίο προηγήθηκε με 4-0 και κατέκτησε το 1ο σετ με 6-2, ο Rafa αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες στη συνέχεια, απέναντι σε έναν εκπληκτικό και εμπνευσμένο Korda, αλλά και δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω των έντονων ανέμων.

Ο 21χρονος Αμερικανός, Νο.38 στην παγκόσμια κατάταξη, όχι μόνο πήρε το 2ο σετ με 6-1, αλλά έκανε διπλό break στο 3ο σετ, αποκτώντας ένα πολύ ισχυρό προβάδισμα με 5-2. Σε εκείνο το σημείο, ο Korda είχε κερδίσει τα 11 από τα 14 τελευταία games που είχαν παιχτεί και είχε "σπάσει" 4 φορές το σερβίς του Nadal χωρίς να δεχτεί break.

O 35χρονος Ισπανός όμως δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε για τη μάχη του. Εκμεταλλευόμενος και τη χαλάρωση που έδειξε ο Korda, o Rafa κατάφερε να μειώσει πρώτα σε 3-5 και αργότερα να κάνει και 2ο break στη σειρά για το 5-5. Δυο φορές έφτασε σ' αυτό το διάστημα να είναι 2 πόντους μακριά από τον αποκλεισμό, αλλά όχι σε match point του Korda.

Αφού έσβησε και ένα break point στο 5-5, 30-40, ο Rafa κράτησε το σερβίς του και πέρασε μπροστά με 6-5. Ο Korda ισοφάρισε και έστειλε το σετ στο tie-break, εκεί όμως ο Nadal ολοκλήρωσε την τεράστια ανατροπή, καθώς από το 2-3 κέρδισε 5 πόντους στη σειρά και έκανε το 7-3, έπειτα από 2 ώρες και 29 λεπτά αγώνα.

Μ' αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο, ο Nadal διεύρυνε το νικηφόρο του σερί για το 2022, φτάνοντας τις 16 συνεχόμενες νίκες. Θυμίζουμε πως αυτό είναι με διαφορά το καλύτερο ξεκίνημα που έχει κάνει ποτέ στην καριέρα του ο Ισπανός.

Στον 3ο γύρο του Indian Wells Masters, o Nadal θα αντιμετωπίσει έναν ακόμα πολύ ικανό αντίπαλο, τον Βρετανό Daniel Evans, που είναι στο Νο.27 του ταμπλό και συνέτριψε νωρίτερα τον Federico Coria με 6-2, 6-0 σε 68 μόλις λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots