ATP
Νέος θρίαμβος για τον Κύργιο (vid)

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 - 10:08

O Νικ Κύργιος πραγματοποίησε νέα μεγάλη εμφάνιση στο Indian Wells και επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Casper Ruud, στην πρώτη του Top 10 νίκη στα 2 τελευταία χρόνια.

Ο Κύργιος επιβλήθηκε του Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης με 6-4, 6-4 σε 76 μόλις λεπτά, κάνοντας συνολικά ένα εξαιρετικό παιχνίδι.

Πέτυχε 7 άσους, κέρδισε τους 28 από τους 34 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 12/18 στα δεύτερα, δεν απειλήθηκε σε κανένα service game του με break point και αξιοποίησε και τις 2 δικές του ευκαιρίες ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός, για να "σπάσει" μια φορά στο ξεκίνημα του κάθε σετ το σερβίς του Νορβηγού και να φτάσει με χαρακτηριστική άνεση στην 22η Top 10 νίκη της καριέρας του - 1η από τον Ιανουάριο του 2020, όταν είχε κερδίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στο ATP Cup.

Αυτό είναι μόλις το 2ο τουρνουά του Κύργιου στη σεζόν, που δείχνει να τα πηγαίνει περίφημα και να παίζει σταθερά πολύ καλό τένις. Στο πρώτο του, στο Australian Open, είχε ηττηθεί στα 4 σετ από τον φιναλίστ και Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης Daniil Medvedev στον 2ο γύρο και είχε κατακτήσει τον τίτλο στα διπλά. Σήμερα βελτίωσε το ρεκόρ του στη σεζόν σε 4-1 νίκες, έχοντας κερδίσει τους Sebastian Baez, Federico Delbonis και Ruud χωρίς να χάσει σετ.

Στον 4ο γύρο του Indian Wells Masters, θα αντιμετωπίσει το Νο.10 του ταμπλό, Jannik Sinner, που τα βρήκε σκούρα νωρίτερα απέναντι στον Benjamin Bonzi, αλλά στο τέλος κατάφερε να επικρατήσει με 7-6 (5), 3-6, 6-4.

Δύσκολο έργο είχε και ο Cameron Norrie, που επέστρεψε από σετ πίσω και απέκλεισε τον Nikolloz Basilashvili με 3-6, 6-3, 6-1. Ο Norrie θα αντιμετωπίσει στον 4ο γύρο τον Jenson Brooksby, που έκανε τη μεγάλη έκπληξη κερδίζοντας τον Στέφανο Τσιτσιπά με 2-1 σετ.

Θυμίζουμε πως εκτός διοργάνωσης έμεινε και ο Daniil Medvedev, που ηττήθηκε από έναν εκπληκτικό Gael Monfils, ενώ ο 18χρονος Carlos Alcaraz συνέτριψε τον Roberto Bautista Agut με 6-2, 6-0. Τέλος, ο Reilly Opelka πέτυχε μια σπουδαία νίκη επί του Denis Shapovalov με 6-7 (4), 6-4, 6-4 και θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Rafael Nadal, που παραμένει αήττητος στη χρονιά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots