ATP
Απέκλεισε τον Berrettini o Kecmanovic! (vids)

 
Miomir Kecmanovic
Miomir Kecmanovic © BNP Paribas Open
tn team Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 - 22:54

O Miomir Kecmanovic πήρε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Matteo Berrettini και τον άφησε εκτός Indian Wells, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά. Στα προημιτελικά πέρασε και ο Taylor Fritz.

Η εκπληκτική πορεία του Kecmanovic στο Indian Wells συνεχίζεται, με τον 22χρονο Σέρβο να κερδίζει τον Berrettini με 6-3, 6-7 (5), 6-4 μετά από 2 ώρες και 28 λεπτά αγώνα.

Ο Kecmanovic ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα και με ένα γρήγορο break "ξέφυγε" με 4-1 στο 1ο σετ και δεν κοίταξε πίσω του, για να το κατακτήσει με 6-3. Ο Kecmanovic δεν αντιμετώπισε break point ούτε στο 2ο σετ, στο οποίο ο Berrettini έσβησε ένα break point στο 5-5, το έστειλε στο tie-break και εκεί επικράτησε με 7-5.

Στο αποφασιστικό σετ τα πάντα ήταν ανοιχτά και ο Berrettini έφτασε για 1η φορά σε ολόκληρο τον αγώνα σε ένα break point, στο 3-3, 30-40. Ο Σέρβος άντεξε και κράτησε το σερβίς του, χάνοντας εκείνος στη συνέχεια 2 ευκαιρίες για το break. Ο Berrettini ισοφάρισε σε 4-4, όμως στο 10ο game ήρθε ξανά αντιμέτωπος με break point και δεν τα κατάφερε κάνοντας ένα κακό game, με τον Kecmanovic να κάνει break με love και να ολοκληρώνει τον θρίαμβό του για το 6-4.

Ο Kecmanovic θα παίξει για 2η φορά σε έναν τόσο μεγάλο προημιτελικό στην καριέρα του, καθώς είχε παίξει στα προημιτελικά ξανά στο Indian Wells το 2019.

Θα αντιμετωπίσει τον Taylor Fritz, που την ίδια ώρα μετά από 2 ώρες και 24 λεπτά μάχης, κέρδιζε τον Alex De Minaur με 3-6, 6-4, 7-6 (5).

O Fritz πέτυχε 14 άσους και κατάφερε να κάνει δυο ανατροπές στον αγώνα, γι' αυτή τη μεγάλη νίκη. Αρχικά ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1 σετ, ενώ στο 3ο σετ "γύρισε" από το 0-2, κάνοντας δυο διαδοχικά break για να περάσει μπροστά με 3-2.

Το σετ ωστόσο δεν είχε τελειώσει, με τον De Minaur να κάνει νέο break και να ισοφαρίζει σε 3-3. Δεν υπήρξαν άλλες ευκαιρίες για break και το σετ πήγε σε tie-break, όπου ένα mini-break έκρινε τη διαφορά και το έκανε ο Fritz στον 12ο πόντο και στο πρώτο του match point, για το 7-5.

Για 3η φορά θα παίξει σε προημιτελικό Masters 1000 διοργάνωσης ο Fritz, ο οποίος πέρσι είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά σ' αυτό το τουρνουά. Θα διεκδικήσει συνεπώς τη 2η διαδοχική πρόκρισή του στα ημιτελικά του Indian Wells και 2η συνολικά σε ένα 1000άρι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots