ATP
O Fritz σταμάτησε τον Nadal και "το σήκωσε" στο Indian Wells (vids)

 
O Fritz σταμάτησε τον Nadal και "το σήκωσε" στο Indian Wells (vids)
© BNP Paribas Open
tn team Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 - 1:53

O Taylor Fritz έκανε έναν σπουδαίο τελικό, έγινε ο πρώτος παίκτης που κέρδισε τον Rafael Nadal στη φετινή σεζόν και κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του!

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ο Taylor Fritz έκανε έναν σπουδαίο τελικό και επικράτησε του Rafael Nadal με 6-3, 7-6 (5) σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες, για να γίνει ο νέος πρωταθλητής του Indian Wells.

Αυτός ήταν μόλις ο 2ος τίτλος στην καριέρα του Fritz, 1ος μετά από 3 χρόνια και με διαφορά ο μεγαλύτερος που έχει κατακτήσει, αφού ο αμέσως επόμενος ήταν το 250άρι στο Ίστμπουρν το 2019. Για πρώτη φορά έπαιξε σε έναν τελικό Masters διοργάνωσης ο 24χρονος Αμερικανός, ο οποίος θα φέρει τον εαυτό του στο Νο.13 της παγκόσμιας κατάταξης αύριο, βελτιώνοντας το προηγούμενο ρεκόρ του κατά 3 θέσεις.

Επιπλέον, έγινε ο πρώτος παίκτης που κέρδισε τον Nadal στη φετινή χρονιά, βάζοντας τέλος σε ένα σερί 20 διαδοχικών νικών του 35χρονου Ισπανού.

Ο Nadal έκανε πολύ άσχημο ξεκίνημα στον τελικό, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Fritz, ο οποίος αντίθετα έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο από τα πρώτα λεπτά, έκανε δυο συνεχόμενα break και προηγήθηκε με 4-0, "αγκαλιάζοντας" με το καλημέρα το 1ο σετ.

Ο Nadal μείωσε σε 4-1 και αργότερα πήρε πίσω και το ένα από τα δυο break, για να μειώσει σε 5-3, όμως ο Fritz απάντησε άμεσα και έκλεισε το 1ο σετ με νέο break για το 6-3.  

Ο Nadal προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς και ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικός στο 2ο σετ. Προηγήθηκε και με break στο 2-1, αλλά ο Fritz είχε και πάλι άμεση απάντηση και ισοφάρισε σε 2-2.

Στη συνέχεια, σε ένα κρίσιμο game ψυχολογίας, ο Αμερικανός έσβησε 4 break points και υπερασπίστηκε με επιτυχία το σερβίς του, για να περάσει μπροστά με 3-2. 

Ο Nadal ακολουθούσε στο σκορ τον Αμερικανό κρατώντας το σερβίς του, έχασε μια ακόμα ευκαιρία για break στο 9ο game, ενώ στο 10ο game ήρθε αντιμέτωπος με championship point, το οποίο κατάφερε να σβήσει και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Στο 11ο game έχασε νέες ευκαιρίες ο Ισπανός, με τον Fritz να επιστρέφει από το 5-5, 15-40 και να κρατάει ξανά το σερβίς του, για το 6-5. Στο tie-break o Rafa επέστρεψε από το 1-3 και προηγήθηκε με 4-3 και με 5-4, όμως δεν κέρδισε κανέναν από τους δυο επόμενους πόντους που ήταν στο σερβίς του και ο Fritz έφτασε σε νέο championship point, στο δικό του σερβίς μάλιστα. Το αξιοποίησε και μετά από 2 ώρες και 6 λεπτά έβαλε τέλος σ' αυτόν τον μεγάλο αγώνα για τον ίδιο, στη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots