ATP
Fritz: Ο τραυματισμός στον αστράγαλο και το παραμυθένιο φινάλε στο Indian Wells (vid)

 
Fritz: Ο τραυματισμός στον αστράγαλο και το παραμυθένιο φινάλε στο Indian Wells (vid)
© BNP Paribas Open
tn team Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 - 15:22

Μέχρι και λίγες ώρες πριν κατακτήσει τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του, ο Taylor Fritz δεν γνώριζε αν θα είναι σε θέση να βγει στο court και να παίξει απέναντι στον Rafael Nadal. Το χρονικό της μεγάλης περιπέτειας του Αμερικανού, μέσα από τον τηλεοπτικό φακό και τα backstage.

"Δεν μπορώ καν να περιγράψω το πόσο απίστευτο είναι όλο αυτό, πως κατάφερα να παίξω έτσι σήμερα. Δεν έχω βιώσει ξανά τόσο άσχημο πόνο πριν από αγώνα στη ζωή μου", ήταν τα πρώτα λόγια του Fritz μετά τον σπουδαίο θρίαμβό του στον τελικό του Indian Wells.

Ο 24χρονος Αμερικανός, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλιφόρνια, όχι μόνο κατάφερε να κερδίσει το σημαντικότερο τουρνουά της Πολιτείας και ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, αλλά το έκανε και απέναντι στον Rafael Nadal, σταματώντας μάλιστα το αήτττο σερί 20 νικών που είχε μέχρι τον τελικό.

Ήταν κυριολεκτικά σαν παραμύθι με το καλύτερο δυνατό τέλος για τον Fritz, αφού δεν ήταν μόνο η αγωνιστική υπέρβαση για να φτάσει μέχρι τον τίτλο, αλλά και η απίστευτη περιπέτεια που είχε λίγο πριν τον τελικό.

Μια μέρα πριν, κατά τη διάρκεια του ημιτελικού με τον Andrey Rublev, ο Αμερικανός τραυματίστηκε στον δεξί του αστράγαλο. Υπέμεινε τον πόνο στο τέλος του 2ου σετ και κατάφερε να κερδίσει με 7-5, 6-4, για να πάρει τη μεγάλη πρόκριση.

Το επόμενο πρωί, τη μέρα του τελικού, ο Fritz βγήκε στο Stadium 1 για ζέσταμα, αλλά ο πόνος στον αστράγαλο ήταν αφόρητος και φαινόταν αδύνατο ακόμα και το σενάριο να αγωνιστεί, πόσω μάλλον να έχει τύχη σ' αυτό το πολύ δύσκολο ματς.

Πήγε για μια ώρα στον γιατρό για θεραπείας μετά απ' αυτό και επέστρεψε στο γήπεδο, δοκιμάζοντας την τύχη του. Αν και σημείωσε στην παρασκηνιακή κάμερα πως ήταν καλύτερα, είχε έντονες αμφιβολίες για το αν θα μπορούσε να βγει και να παίξει τον τελικό.

Ο τελικός ήταν στις 3 το μεσημέρι (τοπική) και όπως είπε και μετά τον αγώνα ο Αμερικανός, το άφησε μέχρι την τελευταία στιγμή, αποφασίζοντας τελικά να βγει και να δοκιμάσει την τύχη του.

Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία. Ο Fritz έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες του, έναν αγώνα που σίγουρα ο ίδιος δεν θα ξεχάσει ποτέ, κέρδισε τον Rafa με 6-3, 7-6 (5) και κατέκτησε το σημαντικότερο τρόπαιο της καριέρας του. Μια ιστορία πραγματικά βγαλμένη από τα πιο τρελά του όνειρα!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots