ATP
Εκτός για 4-6 εβδομάδες ο Rafa!

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © BNP Paribas Open
tn team Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 - 22:15

Άσχημα τα νέα για τον Rafael Nadal, που θα χάσει τα πρώτα τουρνουά της χωμάτινης περιόδου και μπορεί να απουσιάσει έως και 6 εβδομάδες.

Πιο σοβαρό απ' ότι είχε εκτιμήσει και ο ίδιος αρχικά, ήταν τελικά το πρόβλημα του Rafael Nadal.

Ο 35χρονος Ισπανός, που ξεκίνησε τη σεζόν με 20 διαδοχικές νίκες και έχασε στον τελικό του Indian Wells από τον Taylor Fritz, αντιμετώπισε προβλήματα με τον θώρακά του κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων αγώνων του στο τουρνουά, στον ημιτελικό με τον Carlos Alcaraz και στον τελικό με τον Fritz.

Επέστρεψε άμεσα στην Ισπανία, μιας και δεν θα έπαιζε ούτως ή άλλως στο Μαϊάμι, και εξετάστηκε από τον γιατρό του, Angel Ruiz Cotorro στη Βαρκελώνη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπέστη κάταγμα κόπωσης σε πλευρό και οι εκτιμήσεις των γιατρών κάνουν λόγο για 4-6 εβδομάδες απουσίας.

"Δεν είναι καλά τα νέα και δεν το περίμενα. Είμαι λυπημένος, γιατί μετά από ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν, έφτασα σε ένα σημαντικό σημείο της σεζόν νιώθοντας καλά και έχοντας καλά αποτελέσματα", έγραψε ο Nadal στη δημοσίευσή του.

"Πάντα, ωστόσο, με διακατέχει το μαχητικό πνεύμα, οπότε αυτό που θα κάνω είναι να δείξω υπομονή και να δουλέψω σκληρά για να το ξεπεράσω", πρόσθεσε ο κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων.

O Nadal, ο οποίος ανέβηκε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης μετά το Indian Wells, δεν θα προλάβει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τα πρώτα τουρνουά της χωμάτινης σεζόν, στο Monte-Carlo (10-17 Απριλίου) και στη Βαρκελώνη (18-24 Απριλίου).

Ο μεγάλος του στόχος, όπως και κάθε χρόνο, είναι να βρεθεί στην καλύτερή του κατάσταση κατά τη διάρκεια του Roland Garros, όπου θέλει να διεκδικήσει τον 22ο Grand Slam τίτλο του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots