ATP
Ο Hurkacz απέκλεισε τον Medvedev, που μένει στο Νο.2 (vid)

 
Hubert Hurkacz
Hubert Hurkacz © Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 - 22:15

O Hubert Hurkacz συνεχίζει να υπερασπίζεται τον τίτλο του στο Miami Masters και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αφήνοντας εκτός τον Daniil Medvedev, που θα παραμείνει στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω από τον Novak Djokovic. 

O Hurkacz παραμένει σε τροχιά υπεράσπισης στο Μαϊάμι, αποκλείοντας και το Νο.1 του ταμπλό, Medvedev, τον οποίο κέρδισε με 7-6 (7), 6-3 στον πρώτο αγώνα της ημέρας στο Hard Rock Stadium.

Ο 25χρονος Πολωνός, ο οποίος κατέκτησε πέρσι στο Μαϊάμι τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του, προκρίθηκε στον 3ο του ημιτελικό σε Masters 1000 διοργάνωση και χρειάζεται δυο ακόμα νίκες για να παραμείνει στον "θρόνο" του για μια ακόμα χρονιά.

Στο πρώτο από τα δυο παιχνίδια που χρειάζεται να κερδίσει, θα αντιμετωπίσει το νικητή του τελευταίου προημιτελικού, μεταξύ του Carlos Alcaraz και του Miomir Kecmanovic.

Στον αγώνα του με τον Medvedev, o Hurkacz ήταν αισθητά καλύτερος και είχε 14 ευκαιρίες για να κάνει break, αξιοποιώντας μόλις τις 3 από αυτές.

Στο άρτιο ξεκίνημά του, ο Πολωνός κέρδισε τους 12 από τους 14 πρώτους πόντους του παιχνιδιού και προηγήθηκε γρήγορα με 3-0. Αργότερα είχε ένα break point για να φτάσει στο 5-1, ο Medvedev όμως το έσβησε και μείωσε σε 4-2.

Στο 7ο game ήταν η σειρά του Hurkacz να αντιμετωπίσει break points, με τον Πολωνό να επιστρέφει από το 15-40 και να κρατάει το σερβίς του για το 5-2. Στη συνέχεια είχε νέες χαμένες ευκαιρίες ο Πολωνός, αφού ο Medvedev έσβησε διπλό set point στο 2-5, 15-40 και κράτησε ξανά το σερβίς του για να μειώσει σε 5-3.

Έπειτα ο Ρώσος έκανε και το break back, ισορροπώντας το σετ στο 5-5. To tie-break έλυσε τις διαφορές των δυο παικτών και εκεί ο Hurkacz κατάφερε να επικρατήσει με 9-7, αξιοποιώντας συνολικά την 5η του ευκαιρία για να τελειώσει το σετ, αφού έχασε 2 νέα set points στο tie-break.

Ο Medvedev, που δεν ήταν στη μέρα του, χρειάστηκε να σβήσει 2 break points για να κρατήσει το σερβίς του στο 1ο game του 2ου σετ, μετά από 5 ισοπαλίες. Στο 5ο game είχε παρόμοιες δυσκολίες, σβήνοντας άλλα 5 break points, με τον Hurkacz ωστόσο να φτάνει αυτή τη φορά στο break στην 6η του ευκαιρία, για να περάσει μπροστά με 3-2.

Έκτοτε δεν κοίταξε πίσω του ο Πολωνός, που δεν αντιμετώπισε άμεση απειλή στο σερβίς του και στο 9ο game "έσπασε" ξανά τον κορυφαίο του ταμπλό, για να "σφραγίσει" τη νίκη του με 7-6, 6-3, έπειτα από 2 ώρες και 3 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η 2η νίκη του Hurkacz, σε 4 αναμετρήσεις με τον Medvedev (2-2). Ο αποκλεισμός του Medvedev συνεπάγεται και με την παραμονή του Novak Djokovic στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots