ATP
Ο Korda απέκλεισε τον Alcaraz (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 - 15:28

Πρόωρα αποχαιρέτησε το Monte-Carlo o Carlos Alcaraz, ο οποίος γνώρισε την ήττα από τον Sebastian Korda στο ντεμπούτο του στο τουρνουά. Εκτός 16άδας έμεινε και ο Cameron Norrie, έμαθε τον επόμενο αντίπαλό του ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Πολύ νωρίς αποχαιρέτησε το Monte-Carlo ο πρωταθλητής του Miami Open, Carlos Alcaraz, ο οποίος ηττήθηκε από τον Sebastian Korda με 7-6 (2), 6-7 (5), 6-3, σε ένα παιχνίδι που ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια.

Ο 21χρονος Αμερικανός έσβησε τα 13 από τα 19 break points που αντιμετώπισε και αξιοποίησε τις 7 από τις 10 δικές του ευκαιρίες, όντας γενικά πιο αποτελεσματικός στους κρίσιμους πόντους, κάτι που έκανε τη διαφορά.

Ο Alcaraz, που ηττήθηκε μόλις για 3η φορά φέτος, σε 21 αναμετρήσεις (18-3), έχασε 2 φορές την ευκαιρία να σερβίρει για το 1ο σετ, καθώς ήταν μπροστά με 5-4 και με 6-5, ενώ στο 2ο σετ απώλεσε ένα προβάδισμα με 3-0 και έχασε 3 set points στο 10ο game, για να το κερδίσει τελικά στο tie-break.

Στο 3ο σετ ο 18χρονος Ισπανός προηγήθηκε επίσης με break, κερδίζοντας τα 2 πρώτα games, αλλά ο Korda κέρδισε τα 6 από τα 7 επόμενα games και ολοκλήρωσε τον μεγάλο θρίαμβό του, έπειτα από 3 ώρες και 2 λεπτά μάχης στο Court Rainier III.

Στον 3ο γύρο του Monte-Carlo Masters, o Korda θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Taylor Fritz και Marin Cilic.

Εκτός συνέχειας από πολύ νωρίς έμεινε και ο Cameron Norrie, No.7 στο ταμπλό, που ηττήθηκε από τον Albert Ramos-Vinolas με 6-4, 2-6, 6-4, σε ακόμα μια μεγάλη μάχη, 2 ωρών και 31 λεπτών. Ο Ramos-Vinolas θα περιμένει την αναμέτρηση του Hubert Hurkacz με τον Pedro Martinez για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Τέλος, έμαθε τον αντίπαλό του στον 3ο γύρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς και αυτός θα είναι ο Laslo Djere, ο οποίος απέκλεισε το Νο.16 του ταμπλό, Lorenzo Sonego, κερδίζοντάς τον με 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots