ATP
1ος τελικός για τον Davidovich Fokina! (vids)

 
Alejandro Davidovich Fokina
Alejandro Davidovich Fokina © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 16 Απριλίου 2022 - 17:35

Μετά από μια ακόμα πολύ μεγάλη μάχη στο Monte-Carlo, o Alejandro Davidovich Fokina απέκλεισε τον Grigor Dimitrov με 2-1 σετ σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες και προκρίθηκε στον πρώτο του τελικό γενικά στο tour και πρώτο σε μια Masters διοργάνωση!

Ο Alejandro Davidovich Fokina επικράτησε του Grigor Dimitrov με 6-4, 6-7 (2), 6-3, σε μια ακόμα συναρπαστική μάχη για φέτος στο Monte-Carlo, που ολοκληρώθηκε μετά από 2 ώρες και 44 λεπτά αγώνα.

Ο 22χρονος Ισπανός, που έπαιξε στον πρώτο του ημιτελικό σε Masters διοργάνωση σήμερα, αξιοποίησε το γρήγορο break που έκανε στο ματς για το 3-1 και διατηρήθηκε μπροστά έως το τέλος του 1ου σετ, το οποίο κατέκτησε με 6-4.

Στο 2ο σετ επέστρεψε από το 0-2 και κέρδισε τα 4 επόμενα games, για να προηγηθεί με 4-2 και με 5-3. Δεν μπόρεσε ωστόσο να κλείσει το ματς στο σερβίς του στο 10ο game, κάνοντας ένα πολύ κακό game. Ο Dimitrov ισοφάρισε σε 5-5 και επέστρεψε για τα καλά στο ματς, όταν κατέκτησε το tie-break με 7-2.

Και στο 3ο σετ ο Davidovich Fokina έμεινε πίσω με 0-2, αλλά κατάφερε να μείνει στο ματς μετά από 4 σβησμένα break point στο 3ο game, όταν απέφυγε το 0-3 και μείωσε σε 1-2, κρατώντας το σερβίς του σε ένα game με 8 ισοπαλίες!

Ο Ισπανός έκανε στη συνέχεια δυο συνεχόμενα breaks, βγάζοντας και πάλι το καλύτερό του τένις στην επιφάνεια, για να φτάσει τα 5 κερδισμένα games στη σειρά και να περάσει μπροστά με 5-2. Ο Dimitrov μείωσε σε 5-3, αλλά ο Davidovich Fokina διαμόρφωσε το τελικό 6-3 σερβίροντας καλά και στο επόμενο game, για να ολοκληρώσει ακόμα έναν σπουδαίο θρίαμβο γι' αυτή την εβδομάδα.

Θυμίζουμε πως ο Davidovich Fokina είχε αποκλείσει σ' αυτό το γήπεδο πριν λίγες ημέρες τον Novak Djokovic, στην πρεμιέρα του Σέρβου στο τουρνουά, ενώ ακολούθησαν οι νίκες εις βάρος των David Goffin και Taylor Fritz, για να προκριθεί στον πρώτο του ημιτελικό σε Masters.

Τον κέρδισε και θα βρεθεί στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας του αύριο, αντιμετωπίζοντας είτε τον Στέφανο Τσιτσιπά, είτε τον Alexander Zverev.

Επιπλέον, ο 22χρονος εξασφάλισε με τη σημερινή του νίκη και την πρώτη του είσοδο στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού από το No.46 που βρίσκεται σήμερα αναμένεται να ανεβεί στο Νο.27 και να ξεπεράσει κατά 5 θέσεις το προηγούμενο career high του. Αν κερδίσει τον τίτλο, θα σκαρφαλώσει ακόμα ψηλότερα, στο Νο.20 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots