Γιόρτασε το Νο.1 με την 1η πρόκριση στην 4άδα ο Sinner (vid)

 
Γιόρτασε το Νο.1 με την 1η πρόκριση στην 4άδα ο Sinner (vid)
© Corinne Dubreuil / FFT
tn team Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 - 18:29

O Jannik Sinner γινόταν το νέο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης την ώρα που ακόμα έπαιζε με τον Grigor Dimitrov και χωρίς να το γνωρίζει το πανηγύρισε με μια καθαρή νίκη με 3-0 σετ και την 1η του πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros.

O 22χρονος Sinner, ο οποίος θα γίνει ο πρώτος Ιταλός που θα ανεβεί στο Νο.1 του κόσμου την ερχόμενη Δευτέρα (10 Ιουνίου), επιβλήθηκε του Dimitrov με 6-2, 6-4, 7-6 (3) και προκρίθηκε με εμφατικό τρόπο στα ημιτελικά του Roland Garros.

Απρόσμενα έγινε ο 2ος παίκτης που μπήκε στα ημιτελικά και όχι ο πρώτος, αφού μερικά λεπτά πριν πήρε την πρόκριση άνευ αγώνα για τους "4" ο Casper Ruud, εξαιτίας της απόσυρσης του Novak Djokovic από το τουρνουά. Μια εξέλιξη που έφερε και τον Sinner στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που θα κατάφερνε σε κάθε περίπτωση αν έφτανε στον τελικό του Παρισιού.

O Sinner έπαιξε πολύ καλό τένις και σήμερα, έχοντας 29 winners και 20 αβίαστα λάθη. Στα πρώτα 2 σετ δεν απειλήθηκε καν με break point και "έσπασε" 3 φορές τον Dimitrov, για να φτάσει πολύ εύκολα στο 2-0.

Στο 3ο σετ ο Dimitrov έπαιξε καλύτερα και κατάφερε να μείνει μέχρι το τέλος "ζωντανός". Ακόμα και όταν έχασε το σερβίς του και έμεινε πίσω με 4-5, ο Βούλγαρος κατάφερε να απαντήσει και να ισοφαρίσει σε 5-5, κάνοντας το πρώτο του (και μοναδικό) break στο ματς.

Ο Sinner δεν απώλεσε την ψυχραιμία του και όταν το σετ πήγε στο tie-break επιβλήθηκε με 7-3, για να μην επιτρέψει στον Dimitrov να τον βάλει σε περιπέτειες και να "σφραγίσει" την πρόκριση σε 2 ώρες και 29 λεπτά.

Θα είναι ο 1ος ημιτελικός στο Roland Garros για τον νεαρό Ιταλό τενίστα - και με "τη βούλα" πια κορυφαίο παίκτη του κόσμου - που συνολικά προκρίθηκε για 3η φορά σε έναν ημιτελικό Grand Slam, μετά το Wimbledon του 2023 (ημιφιναλίστ) και το φετινό Australian Open (νικητής).

Και στους δυο προηγούμενους ημιτελικούς, είχε απέναντί του τον Djokovic, κερδίζοντάς τον στη μια περίπτωση και χάνοντας στην άλλη. Αυτή τη φορά, θα έχει το νικητή της αποψινής αναμέτρησης (21:15GR, Eurosport 1HD), ανάμεσα στον Carlos Alcaraz και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots