ATP
1η νίκη στο χώμα για τον Alcaraz (vid)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Barcelona Open
tn team Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 - 20:21

O Carlos Alcaraz οδηγήθηκε σε 3ο σετ από τον Soonwoo Kwon, αλλά έφτασε μέχρι τη νίκη, που ήταν η πρώτη του για φέτος στο χώμα.

Ο 19χρονος Alcaraz, πρωταθλητής πριν λίγες εβδομάδες στο Μαϊάμι, δεν είχε εύκολη αποστολή ούτε στην πρεμιέρα του στη Βαρκελώνη, αλλά πήρε τη νίκη απέναντι στον Soonwoo Kwon με 6-1, 2-6, 6-2 και προκρίθηκε στους "16" του Barcelona Open.

Ήταν η πρώτη νίκη στη χωμάτινη σεζόν για τον Alcaraz, που την προηγούμενη εβδομάδα είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα του στο Monte-Carlo Masters από τον Sebastian Korda.

Και σήμερα αντιμετώπισε δυσκολίες ο νεαρός Ισπανός, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.5 του ταμπλό. Παρά το γεγονός πως προηγήθηκε με 6-1, 2-0, ο Alcaraz έχασε 6 games στη σειρά κι αυτό του κόστισε το 2ο σετ.

Ορθοπόδησε ξανά στο 3ο σετ, στο οποίο έκανε επίσης γρήγορο break για το 2-0, αλλά αυτή τη φορά φρόντισε να κρατήσει τον έλεγχο μέχρι το τέλος και έκανε και δεύτερο break για να "ξεφύγει" αργότερα με 5-1 και να "κλειδώσει" τη νίκη του στο 8ο game.

Μια δύσκολη αποστολή περιμένει τον Alcaraz στον 3ο γύρο του Barcelona Open, όπου θα συναντήσει τον συμπατριώτη του Jaume Munar. O Munar ξεχωρίζει για τις επιδόσεις του στις χωμάτινες επιφάνειες και έκανε ένα άψογο παιχνίδι σήμερα, για να κερδίσει το Νο.9 του ταμπλό, Nikoloz Basilashvili, με το εντυπωσιακό 6-1, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots