ATP
Νίκη μετά από 3,5 ώρες για τον Djokovic! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Serbia Open 2022
tn team Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 - 21:53

O Novak Djokovic τα έδωσε όλα και κατάφερε να φτάσει στην πρώτη του νίκη για φέτος στο χώμα μετά από μια εξαντλητική μάχη 3,5 ωρών με τον Laslo Djere στο Βελιγράδι.

Ο Djokovic και ο Djere μονομάχησαν στην αρένα του Novak Tennis Center στο Βελιγράδι για 3 ώρες και 22 λεπτά, μέχρι τελικά ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου και θρυλικός Σέρβος να πάρει τη νίκη με 2-6, 7-6 (6), 7-6 (4) και να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του για έναν τίτλο στο τουρνουά που διοργανώνεται στα γήπεδά του.

Ο Djere, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, έβαλε από την αρχή δύσκολα στον Djokovic, κερδίζοντας με 6-2 το 1ο σετ. Στο 2ο σετ ο Djokovic ανέβασε την απόδοσή του, αλλά το Νο.50 του κόσμου έκανε ξανά πρώτος break και προηγήθηκε με 4-3, απέχοντας 2 service games μακριά από μια πολύ μεγάλη νίκη.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων έσβησε διπλό game point στο 4-3, 40-15 και έκανε το break στο ίδιο game, για να πάρει μεγάλη ανάσα και να παραμείνει στο ματς. Στη συνέχεια έσβησε και ένα break point, κρατώντας το σερβίς του για το υπέρ του 5-4.

Ο Djere έσβησε 3 set points και κράτησε το σερβίς του στο 12ο game, ενώ στο tie-break πάλεψε για να κλείσει το ματς, δεν μπόρεσε όμως να φτάσει σε match point, παρότι έσβησε το διπλό set point του Nole και από το 4-6 ισοφάρισε σε 6-6. Ο Djokovic είχε 3η ευκαιρία και την αξιοποίησε, για να πάρει το tie-break με 8-6 και να στείλει την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Εκεί συνεχίστηκε η τεράστια μάχη, με τους δυο παίκτες να ανταλλάζουν από ένα break στο ξεκίνημα του σετ και τον Djere στη συνέχεια να κρατάει εύκολα τα δικά του σερβίς και να φτάνει στην πολύ μεγάλη ευκαιρία για το break, στο 3-4, 15-40.

Ο Djokovic ανέκαμψε από το διπλό break point και πέρασε εκείνος στην επίθεση στο 11ο game, στο οποίο ο Djere έσβησε 2 break points και κράτησε τελικά το σερβίς του μετά από 8 ισοπαλίες! Και αυτό το σετ πήγε σε tie-break, με τον Djokovic να είναι ξανά νικητής, λιγότερο αγχωτικά αυτή τη φορά καθώς επιβλήθηκε με 7-4.

Μετά την ήττα του από τον φιναλίστ του Monte-Carlo, Alejandro Davidovich Fokina, στην πρώτη του αναμέτρηση για φέτος στο χώμα, ήρθε μια σημαντική νίκη ψυχολογίας για τον Djokovic, καθόλου εύκολα όμως, με τον Nole προφανώς να χρειάζεται ακόμα χρόνο για να βρει το καλύτερό του επίπεδο.

Αύριο, στις 15:30 ώρα Ελλάδας, ο πρωταθλητής του Roland Garros θα επιστρέψει στο Center Court του Novak Tennis Center για μια ακόμα δύσκολη αναμέτρηση, με τον επίσης Σέρβο και επίσης φορμαρισμένο Miomir Kecmanovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots