ATP
Djokovic: "Δεν φταίνε οι αθλητές για τον πόλεμο"

 
Djokovic: "Δεν φταίνε οι αθλητές για τον πόλεμο"
tn team Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 - 13:24

Ο Novak Djokovic γνωρίζει καλά τι σημαίνει πόλεμος, είναι ο πρώτος που τον καταδικάζει όπως είπε, όμως διαφωνεί με τη στάση του Wimbledon να αποκλείσει Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές.

"Είμαι ο πρώτος που θα καταδικάσει τον πόλεμο", είπε ο Djokovic, ο οποίος φυσικά έχει βιώσει αντίστοιχη κατάσταση στην παιδική του ηλικία, όταν η Σερβία βομβαρδιζόταν από το ΝΑΤΟ.

"Ως παιδί του πολέμου, ξέρω τι συναισθηματικό τραύμα σου αφήνει ένας πόλεμος. Εμείς στη Σερβία γνωρίζουμε τι συνέβαινε το 1999, ο απλός κόσμος είναι αυτός που υποφέρει. Είχαμε πολλούς πολέμους στα Βαλκάνια", συνέχισε ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος με την απόφαση του Wimbledon.

"Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να στηρίξω την απόφαση του Wimbledon. Δεν φταίνε οι αθλητές. Όταν η πολιτική παρεμβαίνει στον αθλητισμό, συνήθως τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά."

Θυμίζουμε πως το Wimbledon και η LTA αποφάσισαν να αποκλείσουν από τα τουρνουά της Μεγάλης Βρετανίας τους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές, κάτι που σημαίνει πως μεταξύ άλλων δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν στο βρετανικό Grand Slam οι Daniil Medvedev, Andrey Rublev, Aryna Sabalenka και Victoria Azarenka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots