ATP
Djokovic: "Αργή, αλλά σίγουρη πρόοδος"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Serbia Open 2022
tn team Δευτέρα, 25 Απριλίου 2022 - 17:41

Ο Novak Djokovic έμεινε ευχαριστημένος από την εβδομάδα του στο Βελιγράδι, σημειώνοντας πως το επίπεδό του προοδεύει αργά, αλλά σταθερά, ενώ απολογήθηκε από το κοινό που δεν κατάφερε να παλέψει στο 3ο σετ του τελικού.

"Πρέπει να κοιτάξω τα θετικά. Έπαιξα σε έναν τελικό μπροστά από το κοινό της πατρίδας μου. Ήταν κρίμα που στο 3ο σετ ξέμεινα από δυνάμεις και δεν μπορούσα να παλέψω περισσότερο. Συγχαρητήρια στον Andrey για μια ακόμα καταπληκτική εβδομάδα. Είναι στο κορυφαίο επίπεδο και είναι ένας από τους καλύτερους του κόσμου για κάποιο λόγο", είπε ο Djokovic στην συνέντευξη Τύπου μετά από τον τελικό του Serbia Open.

"Θα μπορούσα εύκολα να έχω χάσει από τον πρώτο αγώνα, είχα 4 μάχες τριών σετ, οπότε ήμουν αρκετά κουρασμένος. Το ότι κέρδισα 3 μάχες τριών σετ θα με επωφελήσει στη συνέχεια της σεζόν", πρόσθεσε ο Nole.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων είχε δώσει μόλις έναν αγώνα στο Monte-Carlo, καθώς είχε αποκλειστεί από τον Alejandro Davidovich Fokina. Αυτή τη φορά κατάφερε να κάνει μια γεμάτη εβδομάδα, δείχνοντας καλά στοιχεία, όμως ξέμεινε από ενέργεια στο 3ο σετ του τελικού, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από τον Andrey Rublev με 6-2, 6-7 (4), 6-0.

"Δεν ένιωθα τόσο κουρασμένος, μέχρι το τέλος του 2ου σετ. Στο 5-4 είχαμε ένα μεγάλο game και εκεί ξεκίνησα να μη νιώθω τόσο καλά. Έκανα όμως ένα καλό tie-break. Μετά βγήκα έξω έτοιμος για να παλέψω για ακόμα ένα σετ, αλλά δεν τα κατάφερα και δεν ήταν ευχάριστο για τον κόσμο να το δει αυτό. Λυπάμαι για την εμπειρία που έδωσα στον κόσμο, που ήθελε να με δει να κερδίζω."

Κλείνοντας, ο Djokovic άφησε ένα θετικό μήνυμα, εξηγώντας πως σίγουρα υπήρξε πρόοδος και αφήνοντας μια αισιόδοξη νότα για τη συνέχεια. Θυμίζουμε πως ο μεγάλος του στόχος είναι το Roland Garros, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής πέρσι.

"Τουλάχιστον η κούραση βγήκε στον 4ο αγώνα και όχι στον 1ο όπως είχε γίνει στο Monte-Carlo. Υπάρχει μια αργή, αλλά σίγουρη πρόοδος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots