ATP
1ος ημιτελικός για τον Rune, εκτός ο Ruud (vids)

 
Holger Rune
Holger Rune © Serbia Open 2022
tn team Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 - 19:25

Ανήμερα των 19ων γενεθλίων του, ο Holger Rune συνέτριψε τον Emil Ruusuvuori με 6-0, 6-2 και πήρε μια εντυπωσιακή πρόκριση για τα ημιτελικά του BMW Open στο Μόναχο - τον πρώτο του ημιτελικό σε ΑΤΡ διοργάνωση. Εκτός ημιτελικών έμεινε το Νο.2 του ταμπλό, Casper Ruud.

Ο Holger Rune, ο οποίος γιόρτασε στο court τα 19α γενέθλιά του, συνέτριψε τον Emil Ruusuvuori με 6-0, 6-2 σε 62 μόλις λεπτά και πήρε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο την πρόκριση για την ημιτελική φάση του BMW Open στο Μόναχο.

Ο νεαρός Δανός, Νο.70 στην παγκόσμια κατάταξη, έσβησε και τα 3 break points που αντιμετώπισε και "έσπασε" 5 φορές το σερβίς του Φινλανδού, για να φτάσει με σαρωτικό τρόπο στην πρόκριση. Κέρδισε τα 10 πρώτα games της αναμέτρησης για να προηγηθεί με 6-0, 4-0 ο Rune, που διατήρησε τη διαφορά των 2 break έως το τέλος του 2ου σετ.

Για 1η φορά προκρίθηκε σε ημιτελικό ΑΤΡ διοργάνωσης ο Rune, ο οποίος εξασφάλισε νέο career high, καθώς θα ανεβεί τουλάχιστον έως το Νο.58 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα. Μπορεί να μπει στο Top 50 αν πετύχει μια ακόμα νίκη στο Μόναχο και στο Top 45 αν κατακτήσει τον τίτλο.

Στον πρώτο του ημιτελικό, θα αντιμετωπίσει τον μόνο Γερμανό που συνεχίζει στη διοργάνωση, Oscar Otte. Ο Otte πήρε τη νίκη με 6-1, 7-6 (1) απέναντι στον lucky loser από τη Χιλή, Alejandro Tabilo, που είχε βγάλει εκτός στον 1ο γύρο το Νο.5 του ταμπλό και συμπατριώτη του, Cristian Garin.

Στον άλλον ημιτελικό, ο Miomir Kecmanovic θα παίξει με τον Botic Van De Zandschulp. O Kecmanovic, ο οποίος διανύει μια εξαιρετική σεζόν, επιβλήθηκε του Nikoloz Basilashvili με 7-6 (5), 6-2.

Ο Van De Zandschulp, ο οποίος επίσης πραγματοποιεί πολύ καλή χρονιά, έβγαλε εκτός το Νο.2 του ταμπλό, Casper Ruud, κερδίζοντάς τον με 7-5, 6-1, σε ένα ματς που πήρε τα 9 από τα 11 τελευταία games.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots