ATP
Ξεκίνησε την υπεράσπιση ο Rafa (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 11 Μαϊος 2022 - 15:21

O Rafael Nadal κέρδισε άνετα με 2-0 σετ τον John Isner και ξεκίνησε θετικά στην προσπάθειά του να παραμείνει στον "θρόνο" της Ρώμης.

Ο Nadal επιβλήθηκε του Isner με 6-3, 6-1 και πήρε μέσα σε 76 λεπτά την πρόκριση για τους "16" καλύτερους του Masters της Ρώμης.

Ο 35χρονος Ισπανός, πρωταθλητής πέρσι στη Ρώμη, βγήκε από μια δύσκολη φάση στα μέσα του 1ου σετ, όταν χρειάστηκε να σβήσει 2 break points για να κρατήσει το σερβίς του στο 7ο game και να περάσει μπροστά με 4-3.

Μετά απ' αυτό το game ψυχολογίας, ο δρόμος για τη νίκη άνοιξε για τον Rafa, που έκανε το break για να πάρει το 1ο σετ με 6-3, ενώ κυριάρχησε απόλυτα στο 2ο σετ, χάνοντας μόλις ένα game.

Αφού κέρδισε τα 9 από τα 10 τελευταία games του παιχνιδιού, ο Nadal βελτίωσε το ρεκόρ του απέναντι σε Αμερικανούς τενίστες στο χώμα στο 19-0 νίκες, ενώ έφτασε τις 23 νίκες, σε 25 αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η 800ή εβδομάδα του Nadal στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης και  συνδύασε το ξεκίνημά της με μια νίκη.

Θα διεκδικήσει τον 11ο τίτλο του στη Ρώμη αυτή την εβδομάδα ο "Matador", ο οποίος θα αντιμετωπίσει αύριο τον Denis Shapovalov, για μια θέση στα προημιτελικά. Θυμίζουμε πως ο Καναδός είχε πάρει από χθες το εισιτήριο της πρόκρισης, μετά τη νίκη του με 6-4, 7-6 (5) επί του Nikoloz Basilashvili.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots