ATP
Στα ημιτελικά ο Zverev, περιμένει Τσιτσιπά (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 - 14:42

O Alexander Zverev προκρίθηκε στα ημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia, όπου είναι πιθανό ένα "rematch" με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Μια εβδομάδα μετά την αναμέτρησή του με τον Στέφανο στη Μαδρίτη, ο Zverev προκρίθηκε στα ημιτελικά και στη Ρώμη και θα περιμένει τον αγώνα του Τσιτσιπά με τον Jannik Sinner, για να μάθει τον επόμενό του αντίπαλο.

Ο 25χρονος Γερμανός, Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη, φαίνεται να έχει βρει τον εαυτό του μετά από ένα κακό ξεκίνημα στη χωμάτινη σεζόν και επικράτησε σήμερα του Cristian Garin με 7-5, 6-2, για να κάνει δικό του το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς της Ρώμης.

O Zverev έσωσε τα 4 από τα 5 break points που αντιμετώπισε, με τα δυο απ' αυτά να είναι και τα πρώτα της αναμέτρησης, όταν ήταν πίσω με 2-3, 15-40 και κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του για το 3-3.

Στο επόμενο game ο Γερμανός έκανε το break και πέρασε μπροστά με 4-3, όμως ο Garin απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 4-4. Ο Zverev έκανε νέο break για να περάσει μπροστά με 6-5 και στο 12ο game έσβησε δυο ακόμα break points, για να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το 7-5.

Στο 2ο σετ ο Zverev κυριάρχησε κατά κράτος και έκανε από νωρίς το break για να προηγηθεί με 2-0. Είχε δυο break points και στο 3ο game ο Γερμανός, που τελικά έκανε το double break στο 5ο game για το 4-1, ενώ στο δικό του σερβίς δεν απειλήθηκε καθόλου σ' αυτό το σετ, για να φτάσει με χαρακτηριστική άνεση στην κατάκτησή του, με ένα love service game για το 6-2.

Ο Zverev επέστρεψε στους ημιτελικούς της Ρώμης μετά από 4 χρόνια. Είχε κατακτήσει τον πρώτο του μεγάλο τίτλο στη Ρώμη το 2017, ενώ το 2018 ήταν φιναλίστ. Συνολικά αυτός θα είναι ο 15ος ημιτελικός του σε Masters διοργάνωση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots