ATP
"Πάει για μια καλή σεζόν το 2023 ο Federer"

 
"Πάει για μια καλή σεζόν το 2023 ο Federer"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 21 Μαϊος 2022 - 13:06

Σύμφωνα με τον ατζέντη του, Tony Godsick, o Roger Federer μπορεί να αργεί να επιστρέψει στη δράση, αλλά θέλει να είναι σίγουρος πως αυτή τη φορά θα είναι στο 100% του όταν θα επιστρέψει, στοχεύοντας σε μια καλή σεζόν το 2023 και μια ακόμα παρουσία στο Wimbledon.

"Είναι ακριβώς εκεί που θέλει να βρίσκεται, αλλά δυστυχώς είναι μια διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο. Θα παίξει στο Laver Cup και στο Swiss Indoors", είπε ο Godsick, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Standard Sport.

Ο Federer θα ξεπεράσει τον έναν χρόνο απουσίας, καθώς έχει να αγωνιστεί από το Wimbledοn του 2021, μετά και την τρίτη επέμβαση που χρειάστηκε να κάνει στο γόνατό του. Αναμένεται να επιστρέψει τον Σεπτέμβριο για το Laver Cup, ενώ έχει ανακοινώσει ήδη τη συμμετοχή του και στο Swiss Indoors τον Οκτώβριο.

Όπως είπε ο Godsick, πέρσι ο Federer σχεδόν έπαιζε με ένα πόδι στο Wimbledon, εξαιτίας του τραυματισμού του στο γόνατο που είχε επιστρέψει, αλλά κατάφερε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά. Προέβλεψε πως το 2022 δεν θα τον δούμε σε πολλά τουρνουά, αλλά η προετοιμασία του στοχεύει σε ένα καλό και πιο γεμάτο 2023.

"Δεν θέλω να το παίξω γιατρός, αλλά αυτό που ελπίζω για εκείνον είναι να έχει μια καλή αποθεραπεία αυτό το καλοκαίρι, ώστε να παίξει λίγο το φθινόπωρο και να έχει μια καλή σεζόν το 2023. Πέρσι έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια παίζοντας με ένα πόδι. Και πιστεύω πως θα ήθελε πολύ να παίξει σε ακόμα ένα Wimbledon. Είναι ένα πολύ ξεχωριστό μέρος γι' αυτόν."

Όσο για το αν υπάρχει περίπτωση να προσθέσει τουρνουά στο πρόγραμμά του πριν από το Laver Cup: "Ίσως θα μπορούσε, αλλά το πιο πιθανό είναι να προσθέσει κάποιο τουρνουά αργότερα. Δεν θέλει να δεσμευτεί με πολλά τουρνουά ακόμα, ώστε να μη χρειαστεί αργότερα να αποσύρει τη συμμετοχή του από κάποιο. Αλλά υπάρχει αρκετός χρόνος για το Laver Cup και αν πάει καλά, μπορεί να επιστρέψει μετά απ' αυτό."

Τέλος, ο Godsick σχολίασε πως στο προηγούμενο comeback του ο Roger ήταν κάπως βιαστικός και δεν πρόσεξε τόσο πολύ, με αποτέλεσμα να επιστρέψει ο τραυματισμός του. Αυτή τη φορά τα κάνει όλα πολύ προσεκτικά, γι' αυτό και είναι αισιόδοξος για το μέλλον.

"Δεν είναι βιαστικός αυτή τη φορά. Θα είναι 100% έτοιμος όταν θα επιστρέψει, γι' αυτό και ακολουθεί αυτή τη βαριά αποθεραπεία και προπόνηση. Δεν είναι μόνο το γόνατο που πρέπει να είναι καλά, πρέπει να χτίσει και τους υπόλοιπους μυς και να ανακτίσει τους πνεύμονες. Ξέρω πως τον ενθαρρύνει αρκετά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots