ATP
Federer: "Απίστευτο αυτό που έχει πετύχει ο Rafa"

 
Federer: "Απίστευτο αυτό που έχει πετύχει ο Rafa"
© Corinne Dubreuil / FFT
tn team Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 - 11:10

Ο Roger Federer μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Rafael Nadal και την κατάκτηση του 14ου τίτλου του στο Roland Garros, είπε πως μετά το 10ο ή το 11ο τρόπαιό του δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να κερδίσει περισσότερα και τον εκθείασε για αυτά που έχει καταφέρει. Τι είπε για την επιστροφή του στο tour και το στόχο να επιστρέψει κανονικά στο tour το 2023.   

"Ακόμα δεν έχω σχεδιάσει κάτι περισσότερο από το Laver Cup και τη Βασιλεία", είπε ο Federer όταν ρωτήθηκε για το αν σχεδιάζει να αγωνιστεί σε κάποιο άλλο τουρνουά, εκτός απ' αυτά τα δυο επιβεβαιωμένα.

"Μετά τη Βασιλεία, η σεζόν έτσι κι αλλιώς τελειώνει. Είναι σημαντικό για μένα να ξαναβρεθώ σε φόρμα, ώστε να μπορώ να προπονούμαι πλήρως. Μόλις το καταφέρω αυτό, θα μπορώ να επιλέξω σε ποια και σε πόσα τουρνουά θα παίξω. Το Laver Cup αποτελεί μια καλή αρχή, δεν χρειάζεται να παίξω 5 αγώνες μέσα σε 6 μέρες", πρόσθεσε ο 40χρονος Ελβετός, συνεχίζοντας:

"Θα πρέπει όμως να μπορώ να το κάνω αυτό στη Βασιλεία. Γι' αυτό θα πρέπει να προετοιμαστώ κατάλληλα. Είμαι όμως αισιόδοξος, έχω κάνει μεγάλη διαδρομή και δεν είμαι μακριά από αυτό. Οι επόμενοι 3-4 μήνες θα είναι εξαιρετικά σημαντικοί."

Ο Federer βρέθηκε σε μια από τις 31 φυσιολατρικές παιδικές χαρές που εγκαινιάστηκαν στην Ελβετία και χρηματοδοτήθηκαν από το ίδρυμά του, Roger Federer Foundation. Θα ακολουθήσουν άλλες 69, για τις 100 συνολικά παιδικές χαρές που θα δημιουργήσει το ίδρυμά του στη χώρα.

Για το αν θέλει να επιστρέψει κανονικά στο tour από το 2023, ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων είπε: "Ναι, σίγουρα το θέλω. Πώς θα το κάνω και που θα παίξω, δεν το ξέρω ακόμα. Αλλά σίγουρα αυτός είναι ο στόχος."

Τέλος, ο Roger σχολίασε και την κατάκτηση του 14ου Roland Garros από τον Rafael Nadal: "Δεν είδα τον τελικό, αλλά είδα τον προημιτελικό (όπου έπαιξε με τον Djokovic), λίγο πριν κοιμηθώ. Γενικά, είναι απίστευτο αυτό που έχει πετύχει ο Rafa. Το ρεκόρ του Pete Sampras, το οποίο είχα ξεπεράσει εγώ, ήταν τα 14 Grand Slams.

Τώρα ο Rafa έχει 14 τίτλους μόνο στο Roland Garros. Είναι απίστευτο. Χάρηκα για εκείνον που το κέρδισε ξανά. Του βγάζω το καπέλο. Μετά τη 10η και την 11η φορά, σκεφτόμουν πως δεν μπορεί να κερδίσει κι άλλα. Συνεχίζει όμως και ανεβάζει τον πήχη. Είναι γιγάντιο αυτό που κάνει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots