ATP
Ο Hurkacz σταμάτησε τον Κύργιo (vids)

 
Ο Hurkacz σταμάτησε τον Κύργιo (vids)
© TERRA WORTMANN OPEN/HalleWestfalen
tn team Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 - 19:51

O Hubert Hurkacz έκανε ένα φανταστικό ματς και παρόλο που δεν κατάφερε να "σπάσει" το σερβίς του επίσης εξαιρετικού Νικ Κύργιου, πήρε τελικά τη νίκη και την πρόκριση για τον τελικό του Χάλε.

Ο Hurkacz δεν βρήκε απαντήσεις στο σερβίς του πολύ καλού Κύργιου, έμεινε πίσω με σετ, κι όμως ήταν εκείνος που πανηγύρισε τελευταίος, κερδίζοντας τον 27χρονο Ελληνοαυστραλό με 4-6, 7-6 (2), 7-6 (4), σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες ενός πολύ ωραίου αγώνα στην OWL Arena του Χάλε.

Ο Κύργιος, που για μια ακόμα εβδομάδα κατάφερε να διατηρήσει το τένις του σε πολύ υψηλά επίπεδα σε όλους τους αγώνες του, έκανε το μοναδικό break του ημιτελικού στο 9ο game του 1ου σετ, σε αρκετά κρίσιμο σημείο, αφού χάρη σε αυτό είχε τη δυνατότητα να σερβίρει για την κατάκτηση του σετ και το 6-4.

Ο Hurkacz ανέβασε την απόδοσή του και έκανε δυο φανταστικά σετ στη συνέχεια, στα οποία έμοιαζε ανίκητος. Στο δικό του σερβίς δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Κύργιο, ενώ είχε ένα χαμένο break point στο 2ο σετ και άλλο ένα στο 3ο.

Δεν κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Κύργιου, που επίσης διατηρήθηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο, ωστόσο ο Πολωνός κυριάρχησε στο tie-break του 2ου σετ, για να το κερδίσει με 7-2, ενώ ήταν αλάνθαστος και στο tie-break του 3ου σετ, όπου ένα μόνο mini-break έκανε τη διαφορά.

Ο Hurkacz, ο οποίος είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα του στην Στουτγκάρδη την προηγούμενη εβδομάδα, παίζει πολύ καλύτερα αυτή την εβδομάδα και με την είσοδό του στον τελικό, εξασφάλισε και την επιστροφή του στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο 25χρονος Πολωνός προκρίθηκε για 5η φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό και θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο του, αφού δεν έχει χάσει ποτέ σε τελικό στο ATP Tour! Είχε κατακτήσει το 250άρι του Winston-Salem το 2019 και 3 τίτλους το 2021, στο Masters του Μαϊάμι και στα 250άρια του Delray Beach και της Μετς. 1η φορά θα παίξει σε έναν τελικό στο γρασίδι, όπως 1η φορά θα παίξει και σε έναν τελικό σε 500άρι.

Αντίπαλός του αύριο θα είναι ο κορυφαίος της παγκόσμιας κατάταξης, Daniil Medvedev, ο οποίος κέρδισε νωρίτερα τον Oscar Otte με 7-6 (3), 6-3 και προκρίθηκε στον 2ο διαδοχικό του τελικό μετά το 's-Hertogenbosch.

Θα είναι η 5η συνάντηση για τους Medvedev και Hurkacz, που αμφότεροι έχουν από 2 νίκες στο head-to-head, με τον Πολωνό να κερδίζει την πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους, στα προημιτελικά του Μαϊάμι με 7-6 (7), 6-3.

Ο τελικός θα αρχίσει στις 16:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots