ATP
Με ανατροπή στους "8" ο Medvedev, 6η σερί ήττα για Shapovalov (vid)

 
Με ανατροπή στους "8" ο Medvedev, 6η σερί ήττα για Shapovalov (vid)
© Mallorca Championships
tn team Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 - 20:30

O Daniil Medvedev έμεινε πίσω με σετ στην πρεμιέρα του στη Μαγιόρκα, αλλά τελικά κέρδισε τον Aslan Karatsev και μπήκε στα προημιτελικά του Mallorca Championships.

Ο Medvedev, ο οποίος διανύει μια καλή σεζόν στο γρασίδι και έχει παίξει μέχρι στιγμής σε δυο τελικούς, στο 's-Hertogenbosch και στο Χάλε, κέρδισε τον Karatsev με 4-6, 6-3, 6-2 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Mallorca Championships.

Ο κορυφαίος παίκτης της παγκόσμιας κατάταξης, έμεινε πίσω με break στο 5ο game του 1ου σετ (2-3) και παρότι είχε 4 break points στο επόμενο, δεν κατάφερε να επιστρέψει στο 1ο σετ, το οποίο και έχασε με 4-6.

Ανέβασε κατακόρυφα ωστόσο την απόδοσή του μετά απ' αυτό, δεν απειλήθηκε με break point στα δυο επόμενα σετ και "έσπασε" το σερβίς του Karatsev στο 8ο game του 2ου σετ (5-3) και άλλες 2 φορές στο 3ο, για να ολοκληρώσει την ανατροπή σε 2 ώρες και 18 λεπτά παιχνιδιού.

Στα προημιτελικά του τουρνουά της Μαγιόρκας, ο Medvedev θα αντιμετωπίσει τον Roberto Bautista Agut, που δεν αγωνίστηκε σήμερα, αφού πέρασε με walkover το εμπόδιο του Νικ Κύργιου.

Aκόμα αγνοεί μια νίκη στο γρασίδι ο Denis Shapovalov για φέτος, καθώς έχασε για 5ο συνεχόμενο τουρνουά στην πρεμιέρα του, 3ο στο γρασίδι, ενώ συνολικά μετράει 6 διαδοχικές ήττες στο tour!

Ο 23χρονος Καναδός αυτή τη φορά ηττήθηκε από τον Benjamin Bonzi και μάλιστα σχετικά εύκολα, με 6-4, 6-1, με αποτέλεσμα να πάει στο Wimbledon χωρίς να έχει πετύχει νίκες στο γρασίδι.

Ο Bonzi, που αντίθετα πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις στην επιφάνεια, θα παίξει στα προημιτελικά με τον Daniel Altmaier, που απέκλεισε το Νο.8 του ταμπλό, Sebastian Baez, με 6-2, 2-6, 6-4.

Θυμίζουμε πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Ilya Ivashka με 6-4, 6-4 και θα παίξει με τον Marcos Giron στα προημιτελικά, ενώ ο άλλος προημιτελικός θα είναι μεταξύ του qualifier Antoine Bellier, που απέκλεισε τον Pablo Carreno Busta, και του Tallon Griekspoor.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots