ATP
1ος προημιτελικός μετά από 15 μήνες για Thiem! (vids)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem © Nordea Open / Johan Lilja
tn team Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 - 19:42

O Dominic Thiem πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη του στη χρονιά, επικρατώντας στα 3 σετ του Roberto Bautista Agut, για να προκριθεί στον πρώτο του προημιτελικό μετά από 15 μήνες.

Ο δρόμος της ανάρρωσης και της επιστροφής στο κορυφαίο επίπεδο ήταν πολύ μακρύς για τον Dominic Thiem, μετά τον τραυματισμό που υπέστη στον καρπό του το περσινό καλοκαίρι.

Μετά από 7 συνεχόμενες ήττες, ο Thiem χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τον 8ο αγώνα του μετά την επιστροφή για να πανηγυρίσει μια νίκη, στο Challenger του Σάλτσμπουργκ την περασμένη εβδομάδα. Αυτή την εβδομάδα πέτυχε και την πρώτη του νίκη στο tour της ΑΤΡ, για το 250άρι του Bastad στη Σουηδία, κόντρα στον Emil Ruusuvuori σε ένα πολύ κλειστό ματς στον 1ο γύρο.

Σήμερα πέτυχε μια ακόμα καλύτερη νίκη, ξανά σε ένα κλειστό παιχνίδι, κόντρα στο Νο.4 του ταμπλό, Roberto Bautista Agut, με 7-6 (5), 3-6, 6-4. Αυτή ήταν η 1η φετινή νίκη του απέναντι σε Top 20 παίκτη και η μεγαλύτερη που πετυχαίνει στους τελευταίους 15 μήνες.

Επίσης, χάρη σ' αυτή τη νίκη, ο Thiem προκρίθηκε και στον πρώτο του προημιτελικό στους τελευταίους 15 μήνες.

Το πιο σημαντικό, είναι πως ο 28χρονος Αυστριακός, ο οπίος έχει πέσει στο Νο.339 του κόσμου, δείχνει να έχει βρει τον εαυτό του στο γήπεδο. Κατάφερε να κερδίσει το 1ο σετ σήμερα επιστρέφοντας από το 2-5, για να το στείλει στο tie-break, όπου κέρδισε τους πιο κρίσιμους πόντους και επικράτησε με 7-5.

Παρά την απώλεια του 2ου σετ, ο Thiem παρέμεινε δυνατός και ανταπεξήλθε στην πρόκληση σωματικά και πνευματικά, κάνοντας πρώτος το break στο 3ο σετ, για το 3-2. Στη συνέχεια υπερασπίστηκε το σερβίς του ως το τέλος και μετά από 2 ώρες και 40 λεπτά "σφράγισε" τη νίκη του.

Στον πρώτο του προημιτελικό στη χρονιά, ο Thiem θα αντιμετωπίσει το νικητή του τελευταίου αγώνα της ημέρας, μεταξύ του Sebastian Baez και του Alejandro Davidovich Fokina.

Νωρίτερα σήμερα, μια πολύ δύσκολη νίκη πέτυχε ο Andrey Rublev, που κέρδισε τον Federico Coria με 7-5, 4-6, 7-6 (2) και μπήκε επίσης στα προημιτελικά. Εκεί θα συναντήσει τον Laslo Djere, που απέκλεισε τον Marc-Andrea Huesler με 7-5, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots