ATP
Αρνούνται τις κατηγορίες για στημένα Karatsev και Basilashvili - τι απαντούν

 
Aslan Karatsev
Aslan Karatsev © Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022 - 12:30

Ο Aslan Karatsev και ο Nikoloz Basilashvili διέψευσαν τις κατηγορίες για εμπλοκή τους σε στημένους αγώνες και έκαναν λόγο για αβάσιμα δημοσιεύματα.

Πριν από λίγες ημέρες, το γερμανικό δίκτυο ZDF δημοσίευσε πως τρέχει μια μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα, με αρκετό αποδειχτικό υλικό που ενοχοποιεί τον Λευκορώσο Yahor Yatsyk, πρώην προπονητή των Karatsev και Basilashvili.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το δημοσίευμα αυτό, τα ονόματα των δυο πολύ γνωστών παικτών εμπλέκονται σε μερικούς ύποπτους αγώνες, που ελέγχονται από τις αρχές. Αμφότεροι ρωτήθηκαν αυτή την εβδομάδα για το δημοσίευμα και αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

"Δεν έχω ακούσει τίποτα γι' αυτό. Δεν ξέρω για ποιο πράγμα μιλάτε. Να σχολιάσω αυτή την ανοησία; Πολλές φορές έχουν γράψει τέτοια πράγματα για μένα, έχω καταδικαστεί ποτέ;" δήλωσε σχετικά ο Karatsev.

Ο Basilashvili πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας: "Το περασμένο Σαββατοκύριακο υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι αναφέρεται το όνομά μου από τα δημοσιεύματα των γερμανικών media, σε σχέση με τους ισχυρισμούς για τα στημένα παιχνίδια. Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν έχουν καμία απολύτως βάση και τους απορρίπτω κατηγορηματικά.

Δεν θα δεχτώ να βλέπω το όνομά μου και τη φήμη μου να καταπατούνται μέσω αβάσιμων και παράλογων κατηγοριών. Απαιτώ να σταματήσουν οι ισχυρισμοί αυτοί και τα ψέματα και να ενημερωθεί ο κόσμος, μέσω των ΜΜΕ, πως αρνούμαι πλήρως αυτές τις παράλογες κατηγορίες.

Έχω ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες με μια δικηγορική εταιρεία που προστατεύει τα συμφέροντά μου στη Γερμανία και θα ενεργήσει με κάθε δυνατό τρόπο για την καταπολέμηση αυτής της πολύ επιζήμιας παραπληροφόρησης."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots