ATP
"Εκθρόνισε" τον Rublev o Cerundolo (vids)

 
Francisco Cerundolo
Francisco Cerundolo © Nordea Open / Johan Lilja
tn team Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 - 17:30

O Francisco Cerundolo έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο σερί που τρέχει από την προηγούμενη εβδομάδα και απέκλεισε από το 500άρι του Αμβούργου τον περσινό πρωταθλητή, Andrey Rublev.

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του - μόλις τη 2η απέναντι σε Top 10 παίκτη - πανηγύρισε ο Francisco Cerundolo, ο οποίος επιβλήθηκε του Andrey Rublev με 6-4, 6-2 στον 2ο γύρο του Hamburg European Open.

Την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και κατέκτησε τον 1ο τίτλο της καριέρας του στο Bastad της Σουηδίας, ο Cerundolo είχε πετύχει και την 1η Top 10 νίκη του, εις βάρος του Casper Ruud.

Σήμερα έφτασε τις 7 διαδοχικές νίκες στο tour και προκρίθηκε για 2η φορά σε έναν προημιτελικό σε 500άρι τουρνουά της ΑΤΡ, μετά το Ρίο τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου ήταν ημιφιναλίστ. Θυμίζουμε πως είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά και στο 1000άρι του Μαϊάμι αυτή τη χρονιά.

Στον αγώνα του με τον Rublev, o 23χρονος Αργεντινός βρέθηκε πίσω με 0-3, 15-40 και χρειάστηκε να σβήσει διπλό break point για να αποφύγει το διπλό break από τόσο νωρίς στο παιχνίδι. Τα κατάφερε και μάλιστα επέστρεψε στο σετ, όταν έκανε το break back για το 2-3.

Ο Rublev ωστόσο ανέκτησε το προβάδισμα με break κάνοντας το 4-2. Ο Cerundolo έσβησε ένα game point του Ρώσου για το 5-2 και κατάφερε να κερδίσει τα 6 επόμενα games, για να κατακτήσει το 1ο σετ με 6-4 και να προηγηθεί με 2-0 στο 2ο!

Επιπλέον, κυριάρχησε κατά κράτος στο 2ο σετ και τελικά ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας κερδίσει τα 10 από τα 12 τελευταία games του, για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, που ολοκλήρωσε σε 1 ώρα και 32 λεπτά.

Στον προημιτελικό του Αμβούργου, ο Cerundolo θα αντιμετωπίσει τον Aslan Karatsev, που απέκλεισε νωρίτερα με ανατροπή τον Daniel Elahi Galan, με 3-6, 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots