ATP
4άδα με ανατροπή ο Berrettini (vid)

 
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini © Fabian Meierhans/ Swiss Open Gstaad
tn team Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 - 16:27

O Matteo Berrettini βρέθηκε 2 πόντους μακριά από τον αποκλεισμό στην αναμέτρησή του με τον Pedro Martinez για την προημιτελική φάση του Swiss Open Gstaad, βρήκε όμως τον τρόπο να πανηγυρίσει τη νίκη και να μπει στους "4" καλύτερους του ελβετικού τουρνουά.

Με επιτυχία συνεχίζεται η πρώτη εβδομάδα του Berrettini στην επιστροφή του στο tour, μετά από τη νόσησή του με Covid-19, που τον άφησε εκτός Wimbledon.

Ο 26χρονος Ιταλός επικράτησε σε ένα δύσκολο παιχνίδι του Ισπανού Martinez με 3-6, 7-6 (5), 6-1 και πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Swiss Open Gstaad.

O Martinez έπαιζε καλύτερα για ενάμιση περίπου σετ, κάνοντας το μοναδικό break στο 1ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-1 και το κατέκτησε με 6-3. Στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να πάρει το γρήγορο break και στο 2ο σετ, αλλά ο Berrettini επέστρεψε από το 15-40 και κράτησε το σερβίς του στο 1ο game.

Έκτοτε κανείς από τους δυο παίκτες δεν έφτασε κοντά στο break στο 2ο σετ, με όλα τα games να κλείνουν γρήγορα, σε 4 (love service games) και σε 5 πόντους. Το σετ πήγε σε tie-break, όπου ο Berrettini έκανε μια πολύ μεγάλη ανατροπή από το 1-5, κερδίζοντας 6 συνεχόμενους πόντους για να "κλέψει" αυτό το σετ και να μείνει "ζωντανός" στο τουρνουά της Ελβετίας.

Η δυναμική και το momentum άλλαξε ριζικά μετά απ' αυτή την ανατροπή, με τον Berrettini να κάνει τα πρώτα δυο break του στο ματς back-to-back και να εξασφαλίζει ένα προβάδισμα με 4-0 στο αποφασιστικό σετ. Ήταν αδύνατο να επιστρέψει ο Martinez και ο Ιταλός έκανε νέο break στο 7ο game, για να "κλειδώσει" την πρόκριση σε 2 ώρες και 17 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 11η διαδοχική νίκη του Berrettini στο tour, αφού θυμίζουμε πως πριν αποσύρει τη συμμετοχή του από το Wimbledon είχε κάνει ένα πολύ επιτυχημένο comeback, κερδίζοντας 2 συνεχόμενους τίτλους στην Στουτγκάρδη και στο Queen's του Λονδίνου. Αυτή την εβδομάδα πραγματοποιεί την επιστροφή του στο χώμα για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο και τα πηγαίνει πολύ καλά και σ' αυτή την επιφάνεια.

Αύριο ο Berrettini, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.15 στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει τον Dominic Thiem, που επίσης κάνει ένα καλό τουρνουά και προκρίθηκε στον πρώτο του ημιτελικό μετά από 15 μήνες. Ο 28χρονος Αυστριακός, 2 φορές φιναλίστ στο Roland Garros, κέρδισε νωρίτερα τον Juan Pablo Varillas με 2-0 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots