ATP
Ferrer: "Καλύτερος από μένα ο Alcaraz"

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Hamburg European Open / Witters
tn team Κυριακή, 24 Ιουλίου 2022 - 11:08

O David Ferrer δεν θέλησε να κάνει τη συζήτηση της σύγκρισης του Carlos Alcaraz με τον Rafael Nadal, είπε όμως τα καλύτερα για τον Alcaraz, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως θα τον ξεπεράσει και θα ανεβεί μέχρι το Νο.1 του κόσμου.

Ο Ferrer έχει "κρεμάσει" τη ρακέτα του εδώ και τρια χρόνια, δεν έφυγε ποτέ όμως από το τένις και τώρα θα έχει και έναν ιδιαίτερο ρόλο, ως captain της Ισπανίας στο Davis Cup.

"Είναι συναρπαστικό. Ήδη έχω ζήσει το Davis Cup ως παίκτης και το να είμαι αρχηγός τώρα είναι κάτι που μου δίνει μεγάλο κίνητρο. Μιλούσα γι' αυτό με τον Albert (σ.σ. Costa, προηγούμενος αρχηγός της Ισπανίας), είμαστε καλοί φίλοι και η γνώμη του είναι πολύ σημαντική", είπε ο Ferrer σε συνέντευξή του στη Super Deporte.

Για το νέο φορμάτ του Davis Cup, το οποίο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και δεν αγκαλιάστηκε απ' όλους, ο Ferrer σχολίασε: "Είμαι σίγουρος πως αυτό το φορμάτ έχει έρθει για να μείνει, με τέσσερις ομίλους τεσσάρων ομάδων (Βαλένθια, Μπολόνια, Γλασκώβη, Αμβούργο) και δυο ομάδες που προκρίνονται από κάθε όμιλο. Είναι μια εξέλιξη, πιστεύω ότι θα έχει αποδοχή και ότι το Davis Cup δεν χάνει την ουσία του. Επιπλέον, γνωρίζουμε ήδη τις ημερομηνίες και αυτό επιτρέπει στους φιλάθλους να οργανωθούν καλύτερα."

Η Ισπανία είχε σπουδαίο παρελθόν και θα έχει σίγουρα και λαμπρό μέλλον στη διοργάνωση, αφού ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της νέας γενιάς και ήδη Top 5 είναι ο 19χρονος Carlos Alcaraz.

Πολλοί συγκρίνουν ήδη τον Alcaraz με τον Nadal, όμως ο Ferrer δεν θέλησε να μπει σ' αυτή την κουβέντα, χωρίς να κρύψει τις μεγάλες προσδοκίες του για εκείνον.

"Είμαι ξεκάθαρος στο ότι πιστεύω ότι ο Alcaraz θα γίνει καλύτερος παίκτης από εμένα. Είναι μεγάλος παίκτης. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει τόσο καλός όσο ο Nadal, αυτά είναι μεγάλα λόγια. Είμαι πάντως σίγουρος ότι θα φτάσει στο Νο.1 και θα κερδίσει Grand Slams. Είναι κατασταλαγμένος παίκτης πνευματικά και έχει μια πολύ καλή ομάδα, που ξέρει καλά τι θέλει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots