ATP
Στα ημιτελικά του Ούμαγκ Alcaraz και Sinner (vids)

 
Στα ημιτελικά του Ούμαγκ Alcaraz και Sinner (vids)
© Hamburg European Open / Witters
tn team Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 - 22:43

Στα ημιτελικά του Ούμαγκ στην Κροατία προκρίθηκαν οι Carlos Alcaraz και Jannik Sinner, που απέχουν από μια νίκη για έναν μεγάλο μεταξύ τους τελικό.

Ο Alcaraz πήρε το τελευταίο χρονικά εισιτήριο για τα ημιτελικά, κερδίζοντας στον τελευταίο αγώνα της ημέρας τον Facundo Bagnis με 6-0, 6-4.

Ο 19χρονος Ισπανός, ο οποίος μπήκε για 1η φορά στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα και μπορεί να ανεβεί στο Νο.4 και να περάσει τον Στέφανο Τσιτσιπά αν περάσει στον τελικό του Ούμαγκ, κατάφερε μέσα σε 40 λεπτά να πάρει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα, κερδίζοντας τα 8 πρώτα games της αναμέτρησης (6-0, 2-0).

Είχε 2 ευκαιρίες για να κάνει διπλό break και στο 2ο σετ ο Ισπανός για το 3-0, αλλά ο Αργεντινός απάντησε και μείωσε σε 2-1. Δεν μπόρεσε ωστόσο να επιστρέψει και στο σετ, με τον Alcaraz να διατηρείται μπροστά ως το τέλος, σβήνοντας και ένα break point - το μοναδικό του Bagnis - στο 10ο game, στο οποίο σέρβιρε με επιτυχία για το 6-4.

Ο Alcaraz θα παίξει στον αυριανό ημιτελικό με τον προερχόμενο από τα προκριματικά Giulio Zeppieri, που απέκλεισε τον Bernabe Zapata Miralles με 7-5, 6-4.

Άλλοι δυο Ιταλοί προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης του Ούμαγκ. Το δεύτερο μεγάλο φαβορί μετά τον Alcaraz, o Jannik Sinner, κέρδισε σε δυο κλειστά σετ τον Roberto Carballes Baena, με 6-4, 7-6 (5).

Ακόμα ένας παίκτης που ξεκίνησε από τα προκριματικά και μπήκε στην τελική 4άδα και ο επίσης Ιταλός Franco Agamenone, κέρδισε στον άλλον προημιτελικό τον επίσης qualifier Marco Cecchinato, με 6-2, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots