ATP
Το σήκωσε ο Sinner στο Ούμαγκ (vids)

 
Το σήκωσε ο Sinner στο Ούμαγκ (vids)
© Croatia Open Umag
tn team Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022 - 23:44

O Jannik Sinner έμεινε πίσω με σετ από τον Carlos Alcaraz, κυριάρχησε κατά κράτος όμως στα δυο επόμενα και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Ούμαγκ. Back-to-back χαμένοι τελικοί για τον 19χρονο Ισπανό, που παρόλα αυτά θα ανεβεί στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης αύριο.

O Jannik Sinner επιβλήθηκε του Carlos Alcaraz με 6-7 (5), 6-1, 6-1 και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Croatia Open Umag στην Κροατία, στον πρώτο τελικό και πρώτο τίτλο του για φέτος.

Ο 21χρονος Ιταλός έχασε το πολύ κλειστό 1ο σετ, στο οποίο κανείς από τους δυο δεν μπόρεσε να κανει break και οδηγήθηκε στο tie-break. Εκεί ο Alcaraz προηγήθηκε με 5-1, αλλά ο Sinner μείωσε σε 5-4 και αργότερα σε 6-5, παίρνοντας πίσω όλα τα mini-break. Παρόλα αυτά έκανε ένα λάθος στο δεύτερο set point του Ισπανού και έχασε άδοξα το σετ.

Ο Alcaraz είχε την ευκαιρία να πάρει ένα προβάδισμα με σετ και με break νωρίς στο 2ο σετ, καθώς προηγήθηκε με 0-1, 0-40 και είχε συνολικά 6 χαμένα break points στο 2ο game. Ο Sinner τα έσβησε όλα και υπερασπίστηκε το σερβίς του μετά από 4 ισοπαλίες, για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Μετά απ' αυτό άλλαξε όλο το παιχνίδι, με τον Sinner να κάνει break και να περνάει μπροστά με 2-1. Έσωσε άλλα 2 break points o Ιταλός, που κράτησε ξανά το σερβίς του για το 3-1. Με το momentum να είναι για τα καλά στο μέρος του, ο Sinner "έσπασε" άλλες 2 φορές το σερβίς του 19χρονου, κλείνοντας το 2ο σετ στο 6-1, με 6 κερδισμένα games στη σειρά.

Ο Alcaraz άνοιξε με love service game το 3ο σετ και κέρδισε μετά από πολλή ώρα ένα game, αλλά ήταν και το τελευταίο του στον τελικό. Ο Sinner συνέχισε να κυριαρχεί στους κρίσιμους πόντους, κερδίζοντας το service game του μετά από νέο χαμένο break point του Ισπανού για το 2-1, και κάνοντας έπειτα δυο ακόμα break, στο 4ο (3-1) και στο 6ο game (5-1), για να ολοκληρώσει την ανατροπή με ένα love service game.

Αυτός ήταν ο 6ος τίτλος για τον Sinner, που έπαιξε στον πρώτο του τελικό σε χώμα και βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς στο 6-1. Ήταν ο 1ος τελικός που έπαιξε για φέτος ο νεαρός Ιταλός, που θα διατηρηθεί στο Νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Alcaraz είχε κερδίσει τους 5 πρώτους τελικούς της καριέρας του, όμως έχασε back-to-back την τελευταία εβδομάδα σε δυο τελικούς, αφού θυμίζουμε την προηγούμενη Κυριακή είχε χάσει στον τελικό του Αμβούργου από έναν άλλον Ιταλό, τον Lorenzo Musetti.

Παρόλα αυτά συνεχίζει την ανοδική του πορεία ο μόλις 19χρονος Ισπανός, που αύριο θα περάσει τον Στέφανο Τσιτσιπά και θα βρεθεί για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots