ATP
Τελικός και παραμονή στο Νο.1 για Medvedev (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Mextenis
tn team Σάββατο, 06 Αυγούστου 2022 - 8:53

O Daniil Medvedev κέρδισε και τον Miomir Kecmanovic με 2-0 σετ και προκρίθηκε στον τελικό του Los Cabos, εξασφαλίζοντας την παραμονή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και για την επόμενη εβδομάδα. Στον τελικό και ο Cameron Norrie.

Ο Medvedev έκανε ακόμα ένα καλό παιχνίδι στο Los Cabos και επιβλήθηκε του Kecmanovic με 7-6 (0), 6-1, για να μπει στον τελικό του Los Cabos Open.

Ο 26χρονος Ρώσος, Νο.1 στο ταμπλό και στην παγκόσμια κατάταξη, δυσκολεύτηκε αρκετά στο 1ο σετ, στο οποίο υπέστη πρώτος break και βρέθηκε πίσω με 1-4. Κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4 και στη συνέχεια σέρβιρε με επιτυχία για την παραμονή του στο σετ δυο φορές.

Στο tie-break ο Medvedev δεν έχασε ούτε έναν πόντο (7-0), ενώ στο 2ο σετ κυριάρχησε κατά κράτος, για να "σπάσει" 2 φορές το σερβίς του Σέρβου και να φτάσει στο 6-1, "σφραγίζοντας" την πρόκριση σε 1 ώρα και 27 λεπτά.

Στον 26ο τελικό της καριέρας του προκρίθηκε ο Medvedev, ο οποίος θα διεκδικήσει τον 1ο τίτλο του για φέτος και 14ο συνολικά στην καριέρα του (13-12). Έχει χάσει τους 5 τελευταίους τελικούς του ο Ρώσος, που εξασφάλισε την παραμονή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στον μεγάλο τελικό, θα αντιμετωπίσει τον Cameron Norrie, που κέρδισε τον Felix Auger-Aliassime στον άλλον ημιτελικό με 6-4, 3-6, 6-3.

Ο Βρετανός έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και "έσπασε" στο ξεκίνημα του καθοριστικού σετ τον Καναδό, για να "ξεφύγει" με 4-1. Ο Auger-Aliassime δεν το έβαλε κάτω και είχε 2 break points για να μειώσει σε 5-4 στο 9ο game, αλλά ο Norrie στάθηκε στο ύψος του και τελικά σέρβιρε επιτυχώς για το 6-3 και την πρόκριση, έπειτα από 2 ώρες και 19 λεπτά στο court.

Ο Norrie θα παίξει για 11η φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό και θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο της καριέρας του (4-6), 3ο φετινό μετά το Delray Beach και τη Λυών. Ο Βρετανός είναι ο υπερασπιστής του τίτλου και θα διεκδικήσει τον 2ο διαδοχικό τίτλο του στο Los Cabos.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots