ATP
Ο Zverev αποκάλυψε ότι έχει διαβήτη και άνοιξε ίδρυμα

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 06 Αυγούστου 2022 - 18:29

Ο Alexander Zverev μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τον διαβήτη, μια ασθένεια από την οποία πάσχει και ο ίδιος, ενώ ανακοίνωσε το άνοιγμα ιδρύματος που θα ασχολείται ειδικά με αυτό.

"Η 6η Αυγούστου είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα για μένα και για την οικογένειά μου. Σήμερα, έρχεται επίσημα στη ζωή του Alexander Zverev Foundation, το οποίο θα βοηθάει παιδιά που έχουν διαβήτη τύπου 1 και ανθρώπους που έχουν διαβήτη τύπου 2, ώστε να ζουν μια πιο υγιή και ενεργή ζωή", έγραψε στη δημοσίευσή του ο Zverev.

"Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε ινσουλίνη και άλλα φάρμακα στα παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες και σε όσους έχουν ανάγκη. Και ως διαβητικός τύπου 1 και ο ίδιος, θέλω να ενθαρρύνω όλα τα παιδιά με διαβήτη να μην τα παρατούν, να ακολουθούν τα όνειρά τους παρόλα όσα θα τους πουν οι άλλοι", πρόσθεσε το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά στη δημόσια σφαίρα πως έχει διαβήτη.

"Το μόνο όριο είναι αυτό που βάζεις ο ίδιος στον εαυτό σου", κατέληξε ο 25χρονος.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Alexander Zverev (@alexzverev123)

Αυτή την περίοδο ο Zverev βρίσκεται μακριά από τα γήπεδα, εξαιτίας του τραυματισμού που είχε στον αστράγαλο από το Roland Garros. Απέσυρε ήδη τη συμμετοχή του από το Masters του Μόντρεαλ και είναι αμφίβολος για το Σινσινάτι και το US Open.

Παρόλα αυτά είναι μέσα στη μάχη για το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και θα διεκδικήσει μαζί με τον Daniil Medvedev, αλλά και με τους Rafael Nadal και Carlos Alcaraz που έρχονται από πίσω με λιγότερους βαθμούς για να υπερασπιστούν, το Year-end No.1 στους τελευταίους μήνες της χρονιάς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots