ATP
Απέκλεισε τον Rublev και μπήκε τελικό ο Nishioka (vids)

 
Απέκλεισε τον Rublev και μπήκε τελικό ο Nishioka (vids)
© Peter Staples/Citi Open
tn team Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 - 7:39

O Yoshihito Nishioka θα είναι ο αντίπαλος του Νικ Κύργιου στον τελικό του Citi Open, με τον Ιάπωνα να αφήνει εκτός το Νο.1 του ταμπλό, Andrey Rublev.

O Yoshihito Nishioka πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Citi Open στην Ουάσινγκτον, καθώς επικράτησε του κορυφαίου του ταμπλό και Νο.8 στον κόσμο, Andrey Rublev, με 6-3, 6-4.

Ο 26χρονος Ιάπωνας, Νο.96 στον κόσμο, εκμεταλλεύτηκε τα 4 από τα 5 break points που δημιούργησε και ήταν καλύτερος στις κρίσιμες στιγμές. Στο 1ο σετ έσβησε το πρώτο break point που έγινε στο ματς, στο 1ο κιόλας game, ενώ στο 4ο game "έσπασε" το σερβίς του Ρώσου και προηγήθηκε με 3-1.

Στη συνέχεια στηρίχθηκε στο σερβίς του και έμεινε μπροστά ως το τέλος του σετ, το οποίο κατέκτησε με 6-3.

Ο Rublev ανταποκρίθηκε με ένα break στο ξεκίνημα του 2ου σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0. Ο Nishioka όμως απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 2-2, ενώ στο 7ο game έκανε νέο break και πέρασε μπροστά με 4-3. Ο Rublev ισοφάρισε σε 4-4, αλλά ο Ιάπωνας έκανε νέο break και ανέκτησε το πάνω χέρι στο 5-4, για να σερβίρει επιτυχώς για το 6-4 και τη νίκη, έπειτα από 80 λεπτά στο court.

Για 1η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε τελικό ΑΤΡ 500 διοργάνωσης ο Nishioka, ο οποίος έχει παίξει σε άλλους 2 τελικούς στην καριέρα του, σε 250άρια τουρνουά. Το 2018 είχε κατακτήσει τον τίτλο στο Shenzhen Open στην Κίνα, ενώ το 2020 ήταν φιναλίστ στο Delray Beach Open στις ΗΠΑ.

Στον αυριανό τελικό, θα αντιμετωπίσει τον πολύ φορμαρισμένο Νικ Κύργιο, που στον άλλον ημιτελικό είχε κερδίσει τον Mikael Ymer με 2-0 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots