ATP
Κέρδισε μάχη 3,5 ωρών και μπήκε 8άδα ο Ruud (vids)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 - 0:03

Μετά από μια διακοπή από βροχή και 3,5 ώρες σχεδόν αγώνα, ο Casper Ruud κατάφερε να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση του Roberto Bautista Agut και να προκριθεί στα προημιτελικά του Μόντρεαλ, κάτι που θα ρίξει τον Στέφανο Τσιτσιπά ακόμα περισσότερο, στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ruud κατάφερε να κερδίσει τον Bautista Agut με 6-7 (4), 7-6 (4) 6-4 έπειτα από 3 ώρες και 18 λεπτά μάχης, για να προκριθεί στην τελική 8άδα του National Bank Open στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Κανείς από τους δυο παίκτες δεν μπόρεσε να φτάσει στο break στο 1ο σετ, το οποίο κέρδισε ο Bautista Agut στο tie-break, ενώ ο Ruud έκανε πρώτος break στο 2ο σετ και προηγήθηκε για το 3-1, ο Ισπανός όμως το πήρε πίσω και ισοφάρισε σε 3-3. Και αυτό το σετ πήγε σε tie-break, με τον Νορβηγό αυτή τη φορά να το κατακτά με 7-4.

Το αποφασιστικό σετ διακόπηκε μετά από ένα game λόγω βροχής για μια περίπου ώρα και όταν το ματς συνεχίστηκε ο Ruud έκανε το μοναδικό break, για να περάσει μπροστά με 3-2. Διατήρησε τον έλεγχο ως το τέλος ο Νορβηγός, που είχε και ευκαιρίες για να "σπάσει" ξανά το σερβίς του Ισπανού, αλλά τελικά η διαφορά παρέμεινε στο ένα break. Σε κάθε περίπτωση, ο Ruud έκανε το 6-4 στο σερβίς του στο 10ο game και ολοκλήρωσε το ματς στο 4ο match point του, 3 ώρες και 18 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς.

Με την πρόκριση στα προημιτελικά, ο Ruud εξασφάλισε και την άνοδό του στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας στο Νο.7 τον Στέφανο Τσιτσιπά, που γνώρισε χθες πρόωρο αποκλεισμό από τον Jack Draper στον 2ο γύρο.

Θα περιμένει την αναμέτρηση του Cameron Norrie με τον Felix Auger-Aliassime, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του. Αν περάσει στα ημιτελικά, ο Ruud θα εξασφαλίσει την επιστροφή του στο Νο.5 του κόσμου, που είναι και το career high του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots