ATP
Σταμάτησε τον Κύργιο ο Hurkacz (vids)

 
Hubert Hurkacz
Hubert Hurkacz © Mike Lawrence/ATP Tour
tennisnews team Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 - 21:06

O Hubert Hurkacz σταμάτησε το νικηφόρο σερί του Νικ Κύργιου και τον κέρδισε με 2-1 σετ, για να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Μόντρεαλ.

Ο Hurkacz κατάφερε να "λυγίσει" τον εκπληκτικό Νικ Κύργιο των τελευταίων εβδομάδων, προκαλώντας την πρώτη του ήττα από το Wimbledon και μετά από 9 διαδοχικές νίκες.

Ο 25χρονος Πολωνός, Νο.10 στην παγκόσμια κατάταξη, εκμεταλλεύτηκε την κόπωση του Κύργιου και "καθάρισε" την αναμέτρηση στο 3ο σετ, κερδίζοντάς τον με 7-6 (4), 6-7 (5), 6-1.

Αμφότεροι στο 1ο σετ είχαν από ένα χαμένο break point, κανείς όμως δεν έκανε το break και ο Hurkacz επικράτησε με 7-4 στο tie-break, κερδίζοντας ένα καθοριστικό σετ για τη συνέχεια.

Ο Κύργιος, ο οποίος ήδη είχε μια ανατροπή από 0-1 σετ αυτή την εβδομάδα ενάντια στον Daniil Medvedev, επιχείρησε να κάνει μια ακόμα σήμερα, κερδίζοντας το 2ο σετ, που επίσης πήγε στο tie-break. Είχαν προηγηθεί 5 χαμένα break points του Ελληνουαυστραλού και 2 χαμένα break points του Πολωνού στα πρώτα games του σετ. Τελικά οδηγήθηκαν σε ένα ακόμα tie-break, με τον Κύργιο να κάνει ένα κρίσιμο mini-break για το 6-4 και να αξιοποιεί το 2ο set point του, για το 7-5.

Στο 3ο σετ τα πράγματα ήταν διαφορετικά, με τον Hurkacz να κάνει το πρώτο break στο ματς και να προηγείται με 3-0. Είχε break point και για το 4-0 ο Πολωνός, που τελικά έκανε το double break στο 6ο game, "ξέφυγε" με 5-1 και με love service game "σφράγισε" την πολύ μεγάλη νίκη του, έπειτα από 1 ώρα και 46 λεπτά αγώνα.

O Hurkacz πήρε το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του National Bank Open στο Μόντρεαλ του Καναδά και θα περιμένει την αναμέτρηση του Felix Auger-Aliassime με τον Casper Ruud, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Ο Κύργιος θα έχει λίγες μέρες για να ξεκουραστεί μετά από 10 διαδοχικούς αγώνες που έπαιξε από την προηγούμενη Δευτέρα, δηλαδή μέσα σε 12 μέρες. Την ερχόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει ωστόσο στη δράση, για να παίξει στο Masters του Σινσινάτι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots