ATP
Μπορεί να ανεβεί στο Νο.1 πριν το US Open o Rafa!

 
Μπορεί να ανεβεί στο Νο.1 πριν το US Open o Rafa!
© Ed Taylor
tn team Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022 - 13:55

Ο Rafael Nadal επιβεβαίωσε την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση φτάνοντας στο Σινσινάτι χθες, όπου θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ακόμα και την επιστροφή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο 36χρονος Ισπανός, ο οποίος πραγματοποιεί μια καταπληκτική χρονιά φτάνοντας τους 22 Grand Slams τίτλους με τις νίκες του στο Australian Open και στο Roland Garros, θα επιστρέψει στη δράση την ερχόμενη εβδομάδα στο Σινσινάτι, επιστρέφοντας μετά από τον τραυματισμό του στους κοιλιακούς, που είχε στο Wimbledon.

Ο Rafa θα έχει παράλληλα και μια ευκαιρία για να διεκδικήσει την επιστροφή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού αν κατακτήσει τον τίτλο στο Σινσινάτι και ο Daniil Medvedev χάσει πριν από τα προημιτελικά, θα τον ξεπεράσει και θα ανεβεί στο Νο.1 για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2020.

Ανεξάρτητα με το τι θα κάνει ο Medvedev στο τουρνουά, αν φτάσει μέχρι τα προημιτελικά ο Rafa θα ξεπεράσει τον Alexander Zverev και θα επιστρέψει στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Nadal είχε κάνει το καλύτερο τουρνουά του στο Σινσινάτι το 2013, όταν είχε κατακτήσει τον τίτλο. Συνολικά έχει 22 νίκες σε 33 αναμετρήσεις (22-11) στο αμερικανικό 1000άρι, όπου έχει φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά 7 φορές στο παρελθόν. Τελευταία του εμφάνιση στο τουρνουά ήταν το 2017, όταν είχε ηττηθεί από τον Νικ Κύργιο στα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots