ATP
Μπήκαν στα ημιτελικά Evans και Carreno Busta (vid)

 
Daniel Evans
Daniel Evans © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022 - 7:09

O Daniel Evans και ο Pablo Carreno Busta έκλεισαν από μια θέση στα ημιτελικά του National Bank Open και θα διεκδικήσουν αύριο την είσοδο στον πρώτο τους τελικό σε ένα Masters 1000 τουρνουά.

Μεγάλες νίκες πανηγύρισαν οι Daniel Evans και Pablo Carreno Busta τα ξημερώματα του Σαββάτου, για να μπουν στα ημιτελικά του National Bank Open, στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Ο Evans, ο οποίος μόνο άλλη μια φορά έχει προκριθεί σε ημιτελικό Masters διοργάνωσης, επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Tommy Paul με 1-6, 6-3, 6-4.

Ο 32χρονος Βρετανός παίζει το καλύτερο τένις της ζωής του αυτή την εβδομάδα στο Μόντρεαλ και μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα του Paul, κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό και να φτάσει στην ανατροπή. Τόσο στο 2ο όσο και στο 3ο σετ, ο Evans έκανε break νωρίς και στη συνέχεια διατήρησε τον έλεγχο χάρη στο σερβίς του, ολοκληρώνοντας τη νίκη του σε 2 ώρες και 17 λεπτά.

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, ο Pablo Carreno Busta σταμάτησε την εκπληκτική εβδομάδα του Jack Draper, κερδίζοντάς τον με 7-6 (4), 6-1 σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα.

Θυμίζουμε πως ο 20χρονος Draper ξεκίνησε από τα προκριματικά, μπήκε στο κυρίως ταμπλό και προκρίθηκε στον πρώτο του προημιτελικό σε Masters διοργάνωση, αποκλείοντας τους Στέφανο Τσιτσιπά και Gael Monfils.

Σήμερα ο Carreno Busta παρότι έχασε προβάδισμα με 5-3 στο 1ο σετ και βρέθηκε πίσω με 5-6, δεν έχασε την ψυχραιμία του και το κέρδισε στο tie-break, για να κυριαρχήσει στο 2ο σετ και να "σφραγίσει" την πρόκριση στον 3ο ημιτελικό του σε Masters διοργάνωση, 1ο στα τελευταία 4,5 χρόνια.

Στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Hubert Hurkacz και Casper Ruud, με τον πρώτο να αποκλείει στα τρια σετ τον Nικ Κύργιο και τον δεύτερο να παίρνει μια άνετη πρόκριση εις βάρος του Felix Auger-Aliassime.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots