ATP
4άδα και Top 5 ο Ruud (vids)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 - 22:46

O Casper Ruud συνέτριψε τον Felix Auger-Aliassime με 2-0 σετ μέσα σε 75 λεπτά και έκλεισε μια θέση για τα ημιτελικά του Μόντρεαλ, εξασφαλίζοντας παράλληλα την επιστροφή του στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μόλις τρια games έχασε από τον Auger-Aliassime o Casper Ruud, ο οποίος συνέτριψε τον Καναδό με 6-1, 6-2 και πήρε μέσα σε 75 λεπτά την πρόκριση για την ημιτελική φάση του National Bank Open στο Μόντρεαλ.

Ήταν μια εφιαλτική μέρα για τον Auger-Aliassime, που έκανε ένα κακό παιχνίδι με πάρα πολλά αβίαστα λάθη. Ο πολύ σταθερός Ruud το αξιοποίησε αυτό και κυριάρχησε κατά κράτος στο παιχνίδι, αξιοποιώντας τα 5 από τα 7 break points που δημιούργησε στο ματς.

Μάλιστα ο αγώνας είχε αρχίσει με ένα break για τον Auger-Aliassime, που στη συνέχεια δεν μπόρεσε να κερδίσει άλλο game σε ολόκληρο το 1ο σετ, το οποίο κέρδισε ο Ruud με 6-1. Ο 24χρονος Νορβηγός είχε 10 κερδισμένα games στη σειρά και προηγήθηκε με 6-1, 4-0, για να ολοκληρώσει στα 8 games το 2ο σετ.

Με τη νίκη αυτή o Ruud εξασφάλισε την επιστροφή του στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι και το career high του. Θα αφήσει πίσω του στο Νο.6 τον Novak Djokovic και στο Νο.7 τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Αύριο, ο Νορβηγός θα διεκδικήσει την πρόκρισή του σε έναν τελικό Masters 1000 διοργάνωσης για 2η φορά στην καριέρα του, μετά από το Μαϊάμι τον περασμένο Απρίλιο, όπου είχε ηττηθεί από τον Carlos Alcaraz. 

Θα αντιμετωπίσει τον Hubert Hurkacz, που νωρίτερα είχε κερδίσει τον Νικ Κύργιο με 7-6 (4), 6-7 (5), 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots