ATP
Κύργιος: "Μου έλεγαν ότι δεν θα γινόμουν καλός επειδή ήμουν υπέρβαρος"

 
Κύργιος: "Μου έλεγαν ότι δεν θα γινόμουν καλός επειδή ήμουν υπέρβαρος"
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022 - 13:08

Για το μπούλινγκ και τον ρατσισμό που δέχτηκε μεγαλώνοντας στην Αυστραλία μίλησε ο Νικ Κύργιος, ο οποίος ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχει και την καλύτερη αντιμετώπιση από την αυστραλιανή κοινότητα του τένις. 

"Όταν ήμουν μικρός, ήμουν ένα υπέρβαρο παιδί. Πολλοί προπονητές και δάσκαλοι μου είχαν πει ότι δεν θα γινόμουν καλός. Έπρεπε να το διαχειριστώ αυτό, μαζί με όλη την κριτική σε όλη την Αυστραλία, μαζί με τον ρατσισμό, με όλα", είπε ο Κύργιος, στη συνέντευξη που παραχώρησε για το Sports Illustrated.

"Ακόμα υπάρχει μια πίκρα μέσα μου. Τώρα δεν με ενοχλεί τόσο, αλλά δεν το ξεχνάω. Οπότε τώρα, που παίζω στο κορυφαίο επίπεδο, δεν θα τους αφήσω να το ξεχάσουν. Απλώς πρέπει να το χρησιμοποιήσω με τον καταλληλότερο τρόπο. Σίγουρα το ότι έπρεπε να τα διαχειριστώ όλα αυτά με έχουν κάνει πιο ανθεκτικό."

Ακόμα μέχρι σήμερα, ο Κύργιος δεν είναι και το πιο αγαπητό πρόσωπο στην αυστραλιανή κοινότητα του τένις, λαμβάνοντας πολύ λίγη στήριξη σε σχέση με άλλους παίκτες που εκπροσωπούν την Αυστραλία από όσους πρώην πρωταθλητές έχουν βήμα.

"Οι μεγάλοι του τένις στην Αυστραλία, ποτέ δεν ήταν και τόσο ευγενικοί μαζί μου. Ποτέ δεν με υποστήριξαν. Δεν με υποστήριξαν ούτε εκείνες τις δυο εβδομάδες στο Wimbledon. Είναι δύσκολο να διαβάζω τα πράγματα που γράφουν για μένα. Είναι περίεργο να έχουν τέτοια εμμονή να με θάβουν. Δεν ξέρω αν απλά δεν με συμπαθούν, ή αν φοβούνται κάτι. Δεν ξέρω τι είναι, αλλά είναι άσχημο."

Τέλος, ο Κύργιος μίλησε και για την αγάπη του για τους Boston Celtics, που μπορεί να γίνει και αιτία για να χάσει αγώνες: "Κυριολεκτικά έχω χάσει αγώνες τένις αν έχουν χάσει οι Celtics μετά από διπλή παράταση. Αν κάποιος παίξει μαζί μου και γνωρίζει ότι το προηγούμενο βράδυ έχουν χάσει οι Celtics, είναι η ευκαιρία τους. Είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη του ευκαιρία να με κερδίσει, αν κάποιος με πετύχει σ' αυτή την κατάσταση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots