ATP
Δεν επιστρέφει ο Zverev - κίνδυνος να χάσει τη σεζόν!

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © e|motion group / Thorsten Baering
tn team Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 - 19:16

O Alexander Zverev ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα συμμετέχει στους αγώνες Davis Cup αυτή την εβδομάδα, ενώ δεν είναι σίγουρος και για το αν θα επιστρέψει γενικά το 2022, αντιμετωπίζοντας σημαντικό πισωγύρισμα με τον τραυματισμό του στον αστράγαλο.

Ο Zverev προετοιμάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα για την πολυαναμενόμενη επιστροφή του, που είχε προγραμματίσει να κάνει στη φάση των ομίλων του Davis Cup αυτή την εβδομάδα, στο Αμβούργο.

Σήμερα όμως παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και ανακοίνωσε πως δεν θα μπορέσει να συμμετέχει στους αγώνες. Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά, πίεσε τον εαυτό του περισσότερο απ' όσο έπρεπε, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί οίδημα στο κόκαλο.

"Από χθες νιώθω έντονο πόνο. Ίσως χρειαστώ εβδομάδες ή και μήνες, σίγουρα όχι μέρες", είπε ο Γερμανός, για τον οποίο είναι πολύ πιθανό πλέον το σενάριο να μην παίξει ξανά αυτή τη χρονιά.

Θυμίζουμε πως ο Zverev είχε μια άσχημη πτώση στον ημιτελικό του Roland Garros απέναντι στον Rafael Nadal και τραυματίστηκε άσχημα στον αστράγαλό του. Πέρασε από χειρουργείο και τις τελευταίες εβδομάδες δούλεψε για να επανέλθει στη δράση. Ανέβασε την ένταση των προπονήσεών του για να παίξει στο Davis Cup, όπως είχε προγραμματίσει αρχικά, όμως απ' ότι φαίνεται βιάστηκε και το πλήρωσε.

Όπως ξεκαθάρισε, το νέο αυτό πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τον τραυματισμό στο Roland Garros, αλλά για κάτι που βγήκε τις τελευταίες ημέρες, ενώ είπε ακόμα πως θα παραμείνει στο Αμβούργο για να στηρίξει την Εθνική του ομάδα από τον πάγκο.

Τις επόμενες μέρες πιθανότατα θα γνωρίζουμε περισσότερα, σχετικά με το αν θα συνεχίσει να δουλεύει για μια άμεση επιστροφή, ή αν θα πάρει την απόφαση να ξεκινήσει απευθείας την προετοιμασία του για την επόμενη σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots