ATP
"Εκθρόνισε" τον Hurkacz o Sonego, εγκατέλειψε ο Wawrinka (vids)

 
"Εκθρόνισε" τον Hurkacz o Sonego, εγκατέλειψε ο Wawrinka (vids)
© Corinne Dubreuil | @moselleopen
tn team Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 - 18:22

Ένα μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Lorenzo Sonego, που κέρδισε τον περσινό πρωταθλητή του Moselle Open, Hubert Hurkacz, για να προκριθεί στον πρώτο του φετινό τελικό. Στον τελικό και ο Alexander Bublik, που επωφελήθηκε από την εγκατάλειψη του Stan Wawrinka.

O Sonego επικράτησε στον πρώτο ημιτελικό του Moselle Open του Hurkacz με 7-6 (5), 6-4, για να μπει στον τελικό της Μετς, που θα είναι ο πρώτος του σ' αυτή τη σεζόν.

Ο 27χρονος Ιταλός, Νο.65 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και δεν επέτρεψε στον υπερασπιστή του τίτλου και Νο.2 του ταμπλό να φτάσει σε break point.

Στο 1ο σετ τις διαφορές των δυο παικτών έλυσε το tie-break, όπου ο Sonego έκανε ένα κρίσιμο mini-break και προηγήθηκε με 6-4, για να το κερδίσει με 7-5. Στο 2ο σετ ο Ιταλός έκανε και το μοναδικό break της αναμέτρησης, για να περάσει μπροστά με 4-3 και να ολοκληρώσει το παιχνίδι στο 10ο game του σετ, έπειτα από 99 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Ο Sonego θα είναι συνολικά για 5η φορά σε τελικό στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο του (2-2). Για φέτος θα είναι ο 1ος του τελικός.

Θα αντιμετωπίσει τον Alexander Bublik, που πήρε άκοπα το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό, αφού έπαιξε μόλις 17 λεπτά με τον Stan Wawrinka, που εγκατέλειψε μετά από 3 games (ο Bublik προηγούταν με 2-1).

Ήταν μια πολύ καλή εβδομάδα για τον 37χρονο Stan, που προκρίθηκε στον πρώτο του ημιτελικό στο tour από το 2020 και έκανε μεγάλες εμφανίσεις στη Μετς, αποκλείοντας μεταξύ άλλων και τον κορυφαίο του ταμπλό, Daniil Medvedev. Το σώμα του όμως τον πρόδωσε και μετά από λίγα λεπτά και το break του Bublik σήμερα, σήκωσε λευκή πετσέτα ενημερώνοντας πως δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Ο Bublik θα παίξει για 3η φορά σε έναν τελικό φέτος, μετά από το Open Sud de France τον Φεβρουάριο, όπου ήταν πρωταθλητής, και το Hall of Fame Open τον Ιούλιο, όπου ήταν φιναλίστ. Συνολικά θα είναι για 7η φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό και θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο του (1-5).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots