ATP
Έσβησε 2 m.p. και πήρε την πρόκριση ο Thiem (vids)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem © Bildagentur Zolles KG
tn team Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 - 23:10

O Dominic Thiem πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη πρόκριση στη Βιέννη, κερδίζοντας σε μια τεράστια μάχη τριών ωρών τον Tommy Paul, σε έναν αγώνα που αντιμετώπισε και 2 match points.

Μια μεγάλη ανατροπή πέτυχε ο Dominic Thiem, ο οποίος επικράτησε του Tommy Paul με 2-6, 7-6 (2), 7-6 (6) στην πρεμιέρα του στη Βιέννη και πανηγύρισε την πρόκριση στον 2ο γύρο του Erste Bank Open, μέσα σε ένα κατάμεστο Wiener Stadthalle.

Ο Thiem έσβησε break points στο 2ο σετ, αλλά δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του και κέρδισε με 7-2 το tie-break, για να στείλει την αναμέτρηση σε 3ο σετ. Εκεί έγινε η μεγάλη ανατροπή, αφού έχασε τα 3 πρώτα games και βρέθηκε πίσω μέχρι και με 2-5.

Κατάφερε να κάνει το break back στο 9ο game και να ισοφαρίσει αργότερα σε 5-5. Στη συνέχεια έστειλε και αυτό το σετ σε tie-break, όπου ήρθε αντιμέτωπος με διπλό match point, στο 4-6. Κέρδισε τους 4 επόμενους πόντους και το κατέκτησε με 8-6, για να ολοκληρώσει τη θριαμβευτική πρόκριση μετά από 2 ώρες και 55 λεπτά παιχνιδιού.

Δείχνει να πλησιάζει όλο και περισσότερο στο καλύτερό του τένις εβδομάδα με την εβδομάδα ο Thiem. Μετά από 2 συνεχόμενους ημιτελικούς σε 250άρια, στο Χιχόν και στην Αμβέρσα, ξεκίνησε με μια καλή νίκη απέναντι στο Νο.30 του κόσμου στο 500άρι της Βιέννης.

Η κλήρωση βέβαια δεν ήταν καθόλου ευνοϊκή για τον 29χρονο Αυστριακό, που στον 2ο γύρο έχει πιθανό αντίπαλο το Νο.1 του ταμπλό, Daniil Medvedev. O Ρώσος θα παίξει αύριο για πρώτη φορά στο τουρνουά, ενάντια στον Nikoloz Basilashvili.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots