ATP
Zverev: Τότε θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 - 15:36

Έχοντας συμπληρώσει ήδη 5 μήνες απουσίας από τα courts, o Alexander Zverev ανακοίνωσε την ημερομηνία που θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

Μετά από εκείνον τον άσχημο τραυματισμό που είχε στον αστράγαλό του κατά τη διάρκεια του ημιτελικού του Roland Garros με τον Rafael Nadal, o Alexander Zverev δεν έδωσε κανέναν αγώνα για το υπόλοιπο του 2022, παρότι έκανε μια προσπάθεια να επιστρέψει στη δράση τον προγούμενο μήνα.

Αποδείχτηκε βιαστική κίνηση, όπως εξήγησε και ο ίδιος, με αποτέλεσμα να έχει ένα πισωγύρισμα στην ανάρρωσή του και να χρειαστεί να περιμένει περισσότερο, τερματίζοντας τη σεζόν του.

Σήμερα ανακοινώθηκε η συμμετοχή του Γερμανού τενίστα στο νέο τουρνουά επίδειξης Diriyah Tennis Cup στη Σαουδική Αραβία, που θα γίνει από τις 8 έως τις 10 Δεκεμβρίου και αναμένεται να συγκεντρώσει αρκετό ενδιαφέρον, με μεγάλα ονόματα να συμμετέχουν.

"Είμαι χαρούμενος που επιτέλους θα βρεθώ ξανά στο γήπεδο μετά από τον τραυματισμό μου. Είναι ακόμα καλύτερο που θα το κάνω πριν το επίσημο ξεκίνημα της σεζόν του 2023", είπε ο Zverev.

"Το Diriyah Tennis Cup προσφέρει μια καλή ευκαιρία σε μένα και ανυπομονώ να ταξιδέψω για πρώτη φορά στη Σουηδική Αραβία", πρόσθεσε ο 25χρονος Γερμανός τενίστας.

Στο πρώτο Diriyah Tennis Cup θα λάβει μέρος και ο Daniil Medvedev. Το τουρνουά θα έχει συνολικά χρηματικά έπαθλα 3 εκατομμύρια δολάρια και θα έχει μια παρόμοια μορφή με το Mubadala World Tennis Championship, αλλά εκτός από μονά θα έχει και ταμπλό διπλών.

Ο Zverev και ο Medvedev θα είναι πιθανότατα τα δυο μεγάλα ονόματα του τουρνουά, που σημαίνει πως θα μπουν απευθείας στα ημιτελικά, δίνοντας τις πρώτες τους αναμετρήσεις την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου. Μια μέρα πριν θα γίνουν οι δυο προημιτελικοί, από τους οποίους θα βγουν οι άλλοι δυο ημιφιναλίστ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots