ATP
Στον "θρόνο" της Βιέννης ο Medvedev (vids)

 
Στον "θρόνο" της Βιέννης ο Medvedev (vids)
© Bildagentur Zolles KG
tn team Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022 - 17:34

O Daniil Medvedev έμεινε πίσω με σετ απέναντι σε έναν εκπληκτικό Denis Shapovalov, βρήκε όμως το δρόμο προς την ανατροπή και έγινε ο νέος πρωταθλητής της Βιέννης.

Σκούρα τα βρήκε ο Daniil Medvedev στον τελικό του Erste Bank Open, στο τέλος όμως βρήκε το δρόμο του προς τη νίκη και επικράτησε του Denis Shapovalov με 4-6, 6-3, 6-2, για να κατακτήσει τον τίτλο στη Βιέννη για 1η φορά στην καριέρα του.

Ο κορυφαίος seeded του ταμπλό βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά από ένα εκπληκτικό 1ο σετ από τον Shapovalov, που πέτυχε 21 winners και το κατέκτησε στα 10 games. Είχε προηγηθεί και με διπλό break o Καναδός στο 4-1, ο Medvedev όμως μείωσε σε 4-3 και πάλεψε για να παρατείνει το σετ, στο 3ο του set point όμως στο 10ο game o Shapovalov κράτησε τελικά το σερβίς του και το κέρδισε με 6-4.

Ο Medvedev πέρασε στη συνέχεια από ένα πολύ δύσκολο σημείο, αφού έπρεπε να σβήσει break point για να μείνει στο ύψος του στο 3ο game του 2ου σετ, στο 1-1, 30-40. Τα κατάφερε και στο αμέσως επόμενο game έκανε εκείνος το break, για να προηγηθεί με 3-1. Αφού έσβησε 3 ακόμα break points, o Ρώσος τενίστας έκανε το 4-1.

O Shapovalov βρήκε απάντηση στο break και μείωσε σε 4-3, τη χαράμισε όμως καθώς στο επόμενο game υπέστη νέο break και έμεινε πίσω με 5-3, με τον Medvedev να κρατάει στη συνέχεια το σερβίς του για το 6-3.

Στο αποφασιστικό 3ο σετ τα πράγματα έγιναν πολύ πιο απλά για τον Medvedev, που έκανε δυο συνεχόμενα break και "ξέφυγε" σύντομα με 5-1. Το μόνο που κατάφερε ο Shapovalov ήταν μετά από υπερπροσπάθεια να κρατήσει το σερβίς του σώζοντας 3 championship points και μειώνοντας σε 5-2, καθώς και να σώσει άλλα 3 championship points το σερβίς του Medvedev, πριν τελικά ο Ρώσος κερδίσει το game και ολοκληρώσει τον θρίαμβό του στο 7ο championship point.

Για 1η φορά αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Βιέννη ο Medvedev, που κέρδισε τον 2ο τίτλο του για φέτος μετά το Los Cabos. Συνολικά κατέκτησε τον 15ο τίτλο της καριέρας του, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε τελικούς στο 15-12. Σε indoor διοργάνωση ήταν ο 7ος τίτλος του (7-2 σε τελικούς).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots