ATP
Έσωσε 3 m.p. και πέρασε ο Rune (vids)

 
Holger Rune
Holger Rune © Rolex Paris Masters
tn team Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 - 1:25

O Holger Rune συνεχίζει να πετυχαίνει νίκες και κέρδισε μετά από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι τον Stan Wawrinka, σβήνοντας δυο match points στο 2ο σετ και ένα στο 3ο. Στον 3ο γύρο του Παρισιού προκρίθηκε ο Casper Ruud.

Μετά από 2 ώρες και 29 λεπτά μάχης, ο Holger Rune επικράτησε του Stan Wawrinka με 4-6, 7-5, 7-6 (3) και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Rolex Paris Masters στο Παρίσι.

Ο 19χρονος Δανός, ο οποίος μετράει 14 νίκες στις 16 τελευταίες αναμετρήσεις του στα indoor τουρνουά της Ευρώπης, βγήκε "ζωντανός" από μια πολύ δύσκολη συνθήκη απέναντι στον 37χρονο Wawrinka, που παίζει και πάλι καλό τένις και "άγγιξε" τη νίκη τόσο στο 2ο, όσο και στο 3ο σετ.

Συγκεκριμένα, ο Ελβετός είχε προηγηθεί με 6-4, 5-4, 40-15, όταν ο Rune σέρβιρε για την παραμονή του στο τουρνουά. Ο νεαρός Δανός παρά την απειρία του στο tour έδειξε στόφα μεγάλου πρωταθλητή και τη δυσκολότερη στιγμή βρήκε μεγάλα σερβίς και περάσματα, παίζοντας θαρραλέο και επιθετικό τένις.

Κατάφερε να σβήσει και τα 2 match points και να ισοφαρίσει σε 5-5, ενώ στο επόμενο game έκανε και το break, για να ανακτήσει το πάνω χέρι στο 2ο σετ, στο οποίο νωρίτερα είχε απωλέσει προβάδισμα με 4-2. Αυτή τη φορά δεν έχασε το προβάδισμά του, για να σερβίρει επιτυχημένα για την κατάκτηση του σετ στο 7-5.

Μεγάλη μάχη έγινε και στο αποφασιστικό σετ, στο οποίο ο Rune έδειχνε να είναι λίγο καλύτερος και να κερδίζει περισσότερους πόντους στα σερβίς του Wawrinka, όμως ο Ελβετός ήταν εκείνος που είχε το μοναδικό break point στο σετ, που ήταν και αυτό match point, στο 5-6, 40-Α.

Ο Rune έσβησε και την 3η ευκαιρία του Ελβετού, για να ισοφαρίσει σε 6-6 και να στείλει το σετ στο tie-break. Εκεί έκανε αυτό που έκανε και σε όλο το σετ, κέρδισε περισσότερους πόντους από τον Wawrinka στις επιστροφές, για να επικρατήσει με 7-3 και να ολοκληρώσει την τεράστια ανατροπή.

Ο Rune, ο οποίος είχε τους διπλάσιους winners από τον Wawrinka - 42 έναντι 21 - θα παίξει στον 2ο γύρο του παρισινού Masters με τον Hubert Hurkacz, σε μια πολύ δύσκολη αποστολή. Ο Πολωνός είχε κερδίσει νωρίτερα σήμερα τον Adrian Mannarino με 7-6 (5), 6-4.

Στον 3ο γύρο προκρίθηκε ο Casper Ruud, ο οποίος κέρδισε τον Richard Gasquet με 6-1, 7-6 (7) και θα περιμένει την αναμέτρηση του Lorenzo Musetti με τον Nikoloz Basilashvili, για να μάθει με ποιον θα παίξει την Πέμπτη.

Στον 3ο γύρο και ο Karen Khachanov, που απέκλεισε τον Marc-Andrea Huesler με 6-3, 4-6, 6-4 και θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Novak Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots