ATP
Πρεμιέρα με ήττα για τον Medvedev στο Παρίσι (vids)

 
Πρεμιέρα με ήττα για τον Medvedev στο Παρίσι (vids)
tn team Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 - 15:36

Ο περσινός φιναλίστ στο Masters του Παρισιού Daniil Medvedev είναι η 1η μεγάλη απώλεια στο ταμπλό του Bercy, γνωρίζοντας την ήττα στη πρεμιέρα του από τον δυνατό Alex De Minaur, μετά από μια μεγάλη μάχη που κρίθηκε στα 3 σετ.

Μια αναμέτρηση που είχε φαβορί τον Ρώσο τενίστα, ο οποίος προερχόταν αφενός από τη κατάκτηση του τίτλου στη Βιέννη τη περασμένη εβδομάδα και αφετέρου έτρεχε ένα σερί 4 νικών έναντι του Alex De Minaur σε ισάριθμες αναμετρήσεις που είχαν βρεθεί αντιμέτωποι.

Ωστόσο τα πράγματα δε κύλησαν όπως θα ήθελε ο Medvedev, ο οποίος από την αρχή φάνηκε να ζορίζεται από τον Αυστραλό αντίπαλο του. Η έκλπηξη έγινε και ο Alex De Minaur πήρε τη μεγάλη πρόκριση έπειτα από 2 ώρες και 45 λεπτά, με 6-4, 2-6, 7-5.

Μετά τη κατάκτηση του 2ου σετ, το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, διατηρησε το Momentum κάνοντας break στην αρχή και ξεφεύγωντας με 2-0, αλλά αυτό δεν αρκούσε για να του χαρίσει την αναμέτρηση.

Ο De Minaur μπόρεσε σε πρώτη φάση να πάρει πίσω το break και στη συνέχεια να πάρει και τη νίκη σπάζοντας ακόμα μια φορά στο 12ο και τελευταίο game του καθοριστικού σετ, το σερβίς του αντίπαλου του, φτάνοντας σε μια μεγάλη νίκη.

Ο Medvedev πέρυσι είχε φτάσει έως τον τελικό της διοργάνωσης στο Παρίσι, όπου είχε ηττηθεί από τον Novak Djokovic. Το 2020 ο Ρώσος είχε κατακτήσει το τίτλο κερδίζοντας στον τελικό τον Alexander Zverev.

Ο De Minaur στον επόμενο αγώνα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Frances Tiafoe που κέρδισε στο 2ο γύρο τον Βρετανό Jack Alexander Draper με 6-3, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots