ATP
Εγκατέλειψε ο Alcaraz, στην 4άδα ο Rune (vids)

 
Holger Rune
Holger Rune © Rolex Paris Masters
tn team Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 - 18:57

O Carlos Alcaraz υπέκυψε στον τραυματισμό του και εγκατέλειψε στο tie-break του 2ου σετ της αναμέτρησής του με τον Holger Rune, την ώρα που ήταν λίγους πόντους μακριά από την ήττα. Ο 19χρονος Rune έφτασε τις 17 νίκες στις 19 τελευταίες αναμετρήσεις του και προκρίθηκε στον πρώτο του ημιτελικό σε Masters διοργάνωση.

Ακόμα μια πολύ σπουδαία πρόκριση πανηγύρισε ο Holger Rune, ο οποίος είχε τον έλεγχο στην αναμέτρησή του με τον κορυφαίο της παγκόσμιας κατάταξης, Carlos Alcaraz, τον οποίο κέρδιζε με 6-3, 6-6 (3-1), την ώρα που ο Ισπανός εγκατέλειψε το παιχνίδι.

Λίγο πριν είχε πάρει ιατρικό τάιμ άουτ ο Alcaraz, ο οποίος φάνηκε να έχει ενοχλήσιες από την αριστερή του πλευρά. Το γεγονός πως δεν έπαιξε ούτε το tie-break, ενώ ο Rune ήταν 4 πόντους μακριά από τη νίκη, είναι αρκετά ανησυχητικό, με το ATP Finals να βρίσκεται μόλις λίγες μέρες μακριά.

Ο Rune πάντως ήταν πολύ καλός και σήμερα, έκανε το μοναδικό break της αναμέτρησης στα μέσα του 1ου σετ και στο 2ο σετ άντεξε στην πίεση που του άσκησε ο Alcaraz, σβήνοντας 2 break points στο 8ο game, για να ισοφαρίσει σε 4-4. Έστειλε αργότερα το σετ στο tie-break, όπου ακόμα και αν δεν εγκατέλειπε ο Alcaraz, δεδομένου πως δεν ήταν στο 100% ο Δανός θα έπαιρνε τη νίκη αργά ή γρήγορα.

Αυτή ήταν η 17η νίκη στις 19 τελευταίες αναμετρήσεις του Rune, που προέρχεται από τον τελικό στη Σόφια, την κατάκτηση του τίτλου στη Στοκχόλμη και τον τελικό στη Βασιλεία.

Για 1η φορά προκρίθηκε σε ημιτελικό Masters διοργάνωσης ο Δανός, που κάνει ένα πολύ εντυπωσιακό τουρνουά στο Bercy, έχοντας κερδίσει τους Stan Wawrinka, Hubert Hurkacz, Andrey Rublev και Alcaraz!

Στον σημαντικότερο ημιτελικό της καριέρας του, θα αντιμετωπίσει τον μοναδικό παίκτη που τον κέρδισε τον τελευταίο μήνα, τον Felix Auger-Aliassime, που με τη σειρά του μετράει 16 διαδοχικές νίκες στο tour. Ο 22χρονος Καναδός κέρδισε νωρίτερα τον Frances Tiafoe με 2-0 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots