ATP
Djokovic: "Αξίζαμε και οι δυο τη νίκη μέχρι το τέλος"

 
Djokovic: "Αξίζαμε και οι δυο τη νίκη μέχρι το τέλος"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2022 - 22:31

Ο Novak Djokovic είπε πως είτε εκείνος, είτε ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιρνε την πρόκριση για τον τελικό, θα ήταν δίκαιο, μετά από τον πολύ σπουδαίο αγώνα τους στο Παρίσι.

"Πιέσαμε ο ένας τον άλλον στα όριά μας. Ήταν μια σπουδαία μάχη, με πολλούς μεγάλους πόντους με έντονα συναισθήματα. Ήταν ένας αγώνας που θα μπορούσε να καταλήξει στον οποιονδήποτε, μέχρι και το τελευταίο χτύπημα και οι δυο μας αξίζαμε τη νίκη", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη Τύπου του στο Παρίσι, μερικά λεπτά μετά τη νίκη του επί του Τσιτσιπά.

Σε έναν συναρπαστικό αγώνα, από τους καλύτερους της χρονιάς, ο Djokovic επικράτησε του Τσιτσιπά με 6-2, 3-6, 7-6 (4) και προκρίθηκε στον τελικό του Paris Masters. Θα είναι ο 56ος τελικός του σε Masters διοργάνωσης και θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο του στο Bercy, 39ο σε Masters και 91ο στην καριέρα του.

"Σημαίνει πολλά για μένα που είμαι σε θέση να ανταγωνίζομαι τους καλύτερους παίκτες του κόσμου σ' αυτή τη φάση του τουρνουά. Σ' αυτή την ηλικία, είναι μεγάλο προνόμιο που μπορώ ακόμα να αγωνίζομαι, να ωθώ τον εαυτό μου μ' αυτόν τον τρόπο, να συνεχίζω να εμψυχώνω τον εαυτό μου και να κερδίζω τέτοιους αγώνες. Είμαι ακόμα εκεί μαζί με τους νέους παίκτες, είμαι ακόμα ικανός να κερδίζω τέτοιους αγώνες. Σημαίνει πολλά για μένα, πνευματικά και σωματικά."

Στον αυριανό τελικό (16:00GR, COSMOTE SPORT 6HD), o Djokovic θα αντιμετωπίσει τον κατά 16 χρόνια νεότερό του, Holger Rune, που έχει κερδίσει τους 18 από τους 20 τελευταίους αγώνες του στο tour. Είχαν παίξει αντίπαλοι και στο US Open πέρσι, όμως από τότε ο Rune έχει αναμφίβολα βελτιωθεί πολύ.

"Τον γνωρίζω πολύ καλά γιατί έχουμε προπονηθεί αρκετές φορές και σε διαφορετικές επιφάνειες. Μου αρέσει πολύ. Είναι πολύ καλό παιδί, έχει μια υπέροχη οικογένεια γύρω του, είναι δουλευταράς και του αξίζει κάθε επιτυχία. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μαζί με τον Alcaraz και κάποιους άλλους θα ξεχωρίσουν απ' αυτή τη γενιά. Ελπίζω να μην κερδίσει ακόμα το πρώτο του Masters (χαμόγελο). Είχαμε παίξει μόνο στο US Open, αλλά από τότε έχει βελτιωθεί πολύ. Τα πηγαίνουμε πολύ καλά, είμαστε δυο καλοί φίλοι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots